Air France, KLM și Lufthansa, vizate pentru greenwashing în cadrul unei anchete UE

Air France, brațul său olandez KLM și Lufthansa se numără printre cele 20 de companii aeriene investigate de Uniunea Europeană pentru practici de greenwashing, potențial înșelătoare, au declarat reprezentanții acestor companii pentru Reuters, confirmând un material difuzat pe postul public belgian RTBF.

UE a declarat că liniile aeriene trebuie să clarifice în ce măsură afirmațiile potrivit cărora emisiile de CO2 generate de călătoriile aeriene pot fi compensate prin proiecte climatice sau prin utilizarea de combustibili sustenabili pot fi susținute pe baza unor dovezi științifice solide.

„Air France confirmă că a primit o scrisoare din partea Comisiei Europene. Compania analizează în prezent conținutul acesteia și măsurile care trebuie luate”, a declarat un purtător de cuvânt.

Grupul Lufthansa a precizat într-un comunicat că tratează în mod firesc fiecare reclamație pe care o primește și că o examinează cu atenție.

Un purtător de cuvânt al KLM a declarat că partea olandeză a grupului aerian Air France-KLM a primit, de asemenea, o scrisoare din partea Comisiei.

Grupul industrial Airlines for Europe (A4E) a afirmat într-o declarație că recunoaște importanța unor informații clare despre sustenabilitate, dar a precizat că reglementările actuale din UE variază semnificativ de la o țară la alta și că acestea sunt încă într-un proces de conturare.

Nu este clar ce alte companii aeriene sunt investigate. Comisia Europeană a declarat că nu va dezvălui numele acestora atât timp cât investigația se află într-o fază preliminară.

Sursa foto: Lufhtansa

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Microsoft semnează cel mai mare contract PPA de pe piața de profil pentru achiziția de energie regenerabilă

Next Post

70% dintre jurnaliștii de mediu au fost atacați pentru materialele lor de presă – raport UNESCO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next