Microsoft semnează cel mai mare contract PPA de pe piața de profil pentru achiziția de energie regenerabilă

  • Acordul va contribui la obiectivul Microsoft de a avea 100% din consumul său de energie electrică, 100% din timp, acoperit de achiziții de energie cu zero emisii de carbon până în 2030

Microsoft aproape că își va dubla capacitatea de energie regenerabilă printr-un contract pe cinci ani cu Brookfield Asset Management și Brookfield Renewable, de dezvoltare a peste 10,5 GW de noi capacități de energie regenerabilă în Europa și SUA.

Valoarea contractului este estimată la peste 10 miliarde de dolari, potrivit analizei The Financial Times, deși această sumă nu a fost dezvăluită oficial.

Tranzacția este de peste opt ori mai mare decât orice alt contract de achiziție de energie negociat direct (Power Purchase Agreements – PPA) făcut public până în prezent, au precizat Microsoft și Brookfield într-o declarație comună.

Acordul, care se va concentra nu doar pe energia eoliană și solară, ci și pe alte tehnologii fără emisii de carbon, oferă Microsoft acces la un portofoliu de noi capacități de energie regenerabilă pentru a susține cererea tot mai mare de servicii cloud acasă și la locul de muncă, contribuind totodată și la tranziția energetică.

În prezent, centrele de date reprezintă aproximativ 2-3% din consumul anual de energie electrică la nivel mondial, dar Boston Consulting Group preconizează că acest procent s-ar putea tripla până în 2030.

În 2023, corporațiile au anunțat contracte bilaterale negociate direct pentru capacități solare și eoliene de 46 GW, o creștere de 12% față de anul precedent, potrivit cercetării BloombergNEF.

Cei mai mari cinci cumpărători anul trecut au fost Amazon, Meta, LyondellBasell, Google și Tata Steel.

Sursa foto: Microsoft

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Platforma de mediu pentru București. Proiectele care vor primi finanțare „În ZONA TA”, anunțate după 10 iunie

Next Post

Air France, KLM și Lufthansa, vizate pentru greenwashing în cadrul unei anchete UE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next