Companii responsabile față de mediu și oameni

Dole și The Ocean Race își unesc forțele pentru a sprijini eforturile companiei de a atinge emisii nete zero până în 2030 și de a restabili sănătatea oceanelor

Dole Sunshine Company (DSC) a anunțat încheierea unui parteneriat cu The Ocean Race, care va sprijini eforturile DSC de a obține zero emisii nete de carbon până în 2030 și zero ambalaje din plastic pe bază de combustibili fosili până în 2025. În contextul Zilei Mondiale Oceanului, sărbătorită pe 8 iunie, colaborarea are rolul de a crește gradul de conștientizare a amenințărilor la adresa oceanelor și a importanței vitale pe care organizațiile și persoanele fizice o joacă în menținerea sănătății, potrivit unui comunicat al companiei.

În calitate de Positive Change Partner of The Ocean Race, Dole va juca un rol important în inițiativele de sustenabilitate în curs de desfășurare, dezvoltate în colaborare cu partenerul fondator 11th Hour Racing, cum ar fi Summit-urile The Ocean Race. Evenimentele reunesc factori de decizie la nivel global pentru a contribui la elaborarea de politici noi și îmbunătățite pentru a proteja și susține sănătatea mărilor și oceanelor.

“Sănătatea oceanului nostru, în contextul schimbărilor climatice, al risipei de resurse și al declinului resurselor naturale, este mai importantă ca niciodată pentru planeta noastră”, a declarat Pier Luigi Sigismondi, președinte al Grupului de produse alimentare și băuturi, Dole Sunshine Company. “Același lucru se poate spune și despre sănătatea oamenilor noștri. Credem că a venit timpul pentru o schimbare și acționăm acolo unde putem fi mai eficienți, de la alianțe cu parteneri care gândesc la fel ca noi, până la eliminarea din produsele noastre a zaharurilor procesate și a ambalajelor din plastic pe bază de combustibili fosili. A fost extrem de important pentru noi, ca organizație, să ne aliniem cu cei care ne pot oferi expertiză și acces pentru a ne ajuta să avem un impact pe fondul așteptărilor tot mai mari ale generației următoare, de la introducerea Promisiunii noastre în 2020.”

Parteneriatul se bazează pe Promisiunea Dole de a crește accesul la o alimentație durabilă, de a reduce emisiile de carbon, deșeurile alimentare și materialele plastice din ambalaje.

“Suntem bucuroși să primim Dole, o companie care își asumă o poziție de lider în domeniul sustenabilității, alături de familia The Ocean Race”, a declarat Richard Brisius, președintele The Ocean Race. “Lucrând împreună, credem că putem avea un impact pozitiv asupra restabilirii sănătății oceanelor”.

În plus, Dole va juca un rol cheie în susținerea obiectivului ambițios de a promova Declarația Universală a Drepturilor Oceanelor, o inițiativă condusă de The Ocean Race. Declarația își propune să stabilească un cadru global de guvernare, pentru a se asigura că oceanele sunt protejate în mod corespunzător și va fi prezentată împreună cu Adunarea Generală a Națiunilor Unite în septembrie 2023. În cazul în care conceptul va fi agreat, Declarația ar urma să fie redactată cu contribuția țărilor din întreaga lume, în cadrul unui efort colectiv.

Foto: pagina de facebook The Ocean Race

Share this article
Prev Post

„Well with Nature” – Concurs de fotografie despre natură lansat de AEM

Next Post

Protecția Mediului Înconjurător și Animalelor: 6 proiecte din cele 9 depuse de ONG-uri la PMB au fost declarate câștigătoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next