Companii responsabile față de mediu și oameni

Auchan a colectat un volum record de peste 23 de milioane de ambalaje – SGR înainte de SGR

Colectare si reciclare SGR Auchan ECSR
Colectare si reciclare SGR Auchan ECSR

Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, a testat astăzi sistemul de reciclare din Auchan

Clienții Auchan au fost încurajați încă din aprilie să nu arunce ambalajele, ci să le aducă pentru colectare și reciclare. În cadrul Auchan există puncte special amenajate dotate cu aparate automate de colectare, de tip RVM (reverse vending machine). În schimb, clienții au primit pentru fiecare ambalaj reciclat câte un voucher în valoare de 0,5 lei. Acesta a fost acordat în baza cardului de fidelitate MyCLUB Auchan. Primul milion de ambalaje a fost colectat chiar din a doua săptămână. La mai puțin de 6 luni de la instalarea aparatelor de colectare, numărul ambalajelor de băuturi colectate a depășit 23 milioane. Acțiunea continuă.

Citește și: 7 din 10 români ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie

În pregătirea sistemului de garanție – returnare care urmează să intre în vigoare la nivel național în luna noiembrie, Auchan a venit în sprijinul clienților pentru a le oferi o nouă soluție de colectare și reciclare, prin aparate automate de tip RVM amplasate în magazinele sale. Astfel, retailerul a oferit o soluție concretă și facilă pentru ca un număr cât mai mare de cetățeni să testeze. Auchan a fost primul retailer din România care a introdus, în 2011, automate de tip RVM pentru recuperarea PET-urilor.

Din 18 aprilie și până în prezent, aproximativ 150.000 de ambalaje au fost aduse zilnic

Cele mai mari cantități au fost înregistrate în București, Timișoara, Craiova, Constanța și Brașov.

Rezultatele acțiunii de colectare și reciclare au fost anunțate marți, 3 octombrie. De asemenea, a avut loc o vizită oficială din partea Ministrului Mediului, domnul Mircea Fechet, însoțit de doamna Rodica Iordanov, Ministrul Mediului din Rep. Moldova. Domniile sale au fost întâmpinate de către Ionuț Ardeleanu, CEO Auchan România, Vitalie Niculiță, Secretar General și Tiberiu Dănețiu, Director Marketing.

Citește și: EY și Microsoft au lansat Green Skills Passport, un program gratuit de educație de sustenabilitate

„Știm cu toții că o bună gestionare a deșeurilor din plastic, din ambalaje sau a celor municipale, în general, înseamnă cursuri de apă și păduri mai curate, un mediu mai sănătos atât pentru noi, cât și pentru generațiile viitoare. Acesta este motivul pentru care mă bucur să mă aflu astăzi la Auchan. Salut investiția companiei în sistemul de colectare și reciclare a ambalajelor și apreciez munca și efortul financiar depuse.”, a declarat Mircea Fechet, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Este de lăudat și de felicitat inițiativa Guvernului de a introduce acest sistem. Noi l-am implementat deja din aprilie și ne bucurăm să numărăm astăzi peste  23 de milioane de ambalaje colectate în mai puțin de 6 luni, un rezultat extraordinar, ținând cont că această cantitate de ambalaje nu se regăsește astăzi în mediul înconjurător. Îi felicităm și le mulțumim tuturor clienților pentru responsabilitatea de care au dat dovadă în acest timp foarte scurt. Apreciem că și alți colegi din retail fac același lucru și că românii au înțeles rapid mecanismul reciclării, ceea ce denotă că suntem pregătiți pentru implementarea și respectarea sistemului de garanție-returnare.”, a declarat Ionuț Ardeleanu, CEO Auchan România.

Cum se reciclează corect ambalajele din PET/Aluminiu/Sticlă  

  1. Se scanează cardul de fidelitate MyCLUB Auchan la aparatul de reciclare
  2. Se introduce recipientul prin fanta rotundă (recipientele goale tip PET pot avea capacitatea de maxim 3L, iar cele din sticlă și aluminiu (doze) de maxim 1L).

Pentru a fi acceptate, recipientele trebuie să fie goale, curate și nedeteriorate. Acestea pot fi introduse, pe rând, în ordine aleatorie, aparatul identificând automat tipul fiecărui ambalaj introdus.

Citește și: Lansarea ediției a XV-a a Galei Premiilor pentru un Mediu Curat

  1. După finalizarea tranzacției, utilizatorul va primi pe cardul de fidelitate MyCLUB un voucher. Valoarea totală va fi calculată în funcție de numărul de ambalaje reciclate, conform regulamentului. Acest voucher poate fi regăsit și vizualizat în aplicația Auchan.

Programul Auchan continuă, iar avantajele sunt oferite clienților împreună cu partenerii săi

Share this article
Prev Post

7 din 10 români ar avea încredere să construiască o casă cu cel mai sustenabil material de zidărie

Next Post

Incidența cazurilor de greenwashing în comunicarea ESG a crescut la nivel global, în special în sectorul bancar și financiar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next