Companii responsabile față de mediu și oameni

Auchan susține plantarea a 10.000 de puieți prin campania „Titi Pădurarul”

Auchan Retail România continuă acțiunile de sustenabilitate și protejare a mediului înconjurător, contribuind la programul de împădurire al asociației Viitor Plus, Adoptă un copac, cu o donație de peste 450.000 lei. Pentru a veni în sprijinul eforturilor de plantare, Auchan l-a adus din nou în magazine pe castorul Titi, de această dată în calitate de pădurar, o jucărie de pluș pusă pe fapte bune și cu ajutorul căreia, în ultimii doi ani, Auchan a contribuit financiar cu peste 950.000 lei la proiecte sociale centrate pe educație și protejarea mediului.

Campania s-a desfășurat în perioada 2 noiembrie 2022 – 31 martie 2023, iar din vânzările fiecărui castor de pluș Titi Pădurarul, confecționat și el într-un mod responsabil, din sticle de plastic reciclate, Auchan a donat câte 15 lei pentru derularea unor acțiuni de plantare pe terenuri degradate din România. Astfel, până în prezent au fost plantați 10.000 de copaci, fiind împădurite două hectare de teren din localitatea Breasta, județul Dolj.

„Castorul Titi este deja un personaj emblematic de sustenabilitate pentru noi și pentru clienții noștri, transformându-se dintr-o jucărie simpatică într-un adevărat simbol al angajamentului social și de mediu. În campania realizată alături de Viitor Plus, Titi Pădurar a avut o nouă misiune, aceea de a contribui la creșterea suprafețelor împădurite din țara noastră, care aduc numeroase beneficii pentru comunitate și pentru combaterea schimbărilor climatice. Suntem entuziasmați de rezultatele obținute și le mulțumim clienților care ne-au sprijinit în demersurile noastre și care au văzut în castorul Titi atât un prieten al copiilor, cât și un ajutor pentru a conserva natura”, a afirmat Corina Dospinoiu, Director Sustenabilitate Auchan Retail România.

„Misiunea programului Adoptă un Copac este creșterea suprafețelor împădurite din sudul României pentru combaterea și adaptarea la schimbările climatice. Într-un context cât se poate de amenințător, în care fenomenele meteo extreme se înmulțesc exponențial de la un an la altul, iar suprafața împădurită din județul Dolj este de numai 10%, față de 30%, cât recomandă UE, Auchan a contribuit la plantarea a două hectare de păduri adiționale în localitatea Breasta, pe un teren degradat, aflat în pericol de alunecare. În numai 10 ani, copiii din comunitate vor putea alerga prin pădurea Auchan și se vor bucura de un aer mai curat. Plantăm pentru că am conștientizat importanța multiplelor beneficii, servicii și valori ale ecosistemelor forestiere, credem în visul nostru și mulțumim echipei Auchan că a contribuit la el”,  a declarat Rebecca Popescu, co-manager al programului  Adoptă un Copac.

În prezent, Auchan are mai multe proiecte active de protejare a mediului înconjurător, precum Zero Risipă, prin care au fost salvate peste 6 milioane de produse în 2022 și peste 5 milioane de mese complete, și programul național de colectare a uleiului uzat, prin care s-a colectat și reciclat peste o jumătate de milion de litri de ulei.

Readucerea la viață a pădurilor românești este o preocupare importantă pentru Auchan România în cadrul Proiectului Climat, acesta fiind obiectivul principal vizat și prin proiectul Mobilizatron.  În urma acestuia, în 2017, Auchan a plantat 100.000 de copaci la nivel național. Alături de clienți, voluntari și ONG-uri, compania a împădurit aproape 20ha din România.

Share this article
Prev Post

Impactul socio-economic al activității Kaufland în 2022. 9 milioane de euro investiți în proiecte pentru comunitate

Next Post

Deputații europeni pledează pentru o Zi europeană de comemorare și conștientizare a vieților umane pierdute din cauza schimbările climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next