Better M. McDonald’s va înlocui tăvile din restaurante cu alternative sustenabile din plastic reciclat

Peste 35.000 de tăvi din restaurantele McDonald’s din România vor fi înlocuite treptat cu alternative sustenabile, din plastic 100% reciclat și reciclabil.

Inițiativa marchează o premieră la nivel regional, România devenind una dintre primele țări din rețeaua McDonald’s în Europa în care vor fi introduse noile tăvi realizate într-un sistem de producție complet circular, din plastic provenit din industria pescuitului.

Demersul este parte a inițiativei „Treptat. De la mic la Mare” din platforma Better M prin care McDonald’s implementează constant soluții de înlocuire a ambalajelor de plastic cu variante sustenabile.

Repere sustenabile ale McDonald’s în România:

  • ianuarie 2020 – înlocuirea ambalajului înghețatei McFlurry cu unul de carton, fără capac de plastic;
  • octombrie 2020 – a fost lansată inițiativa „Pai la cerere” prin care paiele de plastic au fost oferite clienților doar la cerere;
  • februarie 2021 – au fost înlocuite paiele de plastic cu cele de hârtie, biodegradabile și compostabile, acestea fiind oferite în continuare la cerere;
  • mai-iunie 2021 – sunt introduse ambalajele de salate din carton, precum și tacâmurile din lemn;
  • august 2021 – înlocuirea ambalajului înghețatei McSundae cu o nouă variantă din carton;
  • martie 2023 – introducerea în restaurante a unui tip special de hârtie reciclată, pentru a fi utilizată pe tăvile de servire din restaurante.

Promisiunea globală a McDonald’s este ca, până în 2025, ambalajele din toate restaurantele companiei să fie 100% din surse regenerabile, reciclate sau certificate, iar până în 2050 să atingă obiectivul „zero emisii de carbon”, compania aderând astfel la pactul global „Business ambition for 1.5°C”.

Mai multe informații despre platforma Better M

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Spania va cheltui 2,2 miliarde de euro pentru a atenua impactul secetei

Next Post

Pentru 57% dintre britanici este important ca hainele pe care le cumpără să fie cu adevărat ecologice (Sondaj)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next