Pentru 57% dintre britanici este important ca hainele pe care le cumpără să fie cu adevărat ecologice (Sondaj)

Un nou sondaj publicat înainte de prima ediție a Săptămânii textilelor ecologice (15-21 mai 2023) din Marea Britanie a arătat că 70% dintre respondenți au declarat că ar evita să cumpere de la mărci care fac afirmații false cu privire la faptul că produsele lor sunt ecologice.

Sondajul realizat pe un eșantion format 2.000 de persoane și citat de publicația Circular a relevat, de asemenea, că 59% dintre respondenți s-au declarat „furioși” sau „dezgustați” să afle că unele mărci de îmbrăcăminte care pretind că sunt ecologice pot conține pesticide sintetice periculoase și alte substanțe chimice.

57% dintre respondenți britanici au declarat că este important pentru ei ca hainele și textilele pe care le cumpără să fie cu adevărat sustenabile.

Cu toate acestea, mai mult de trei sferturi dintre respondenți nu sunt siguri sau nu au înțeles ce înseamnă termenul de textile ecologice certificate și aproape o treime dintre britanici nu știau că există textile sau haine ecologice (29%). În timp ce 56% au declarat că nu știu cum să recunoască dacă un articol de îmbrăcăminte sau textil este sau nu certificat organic.

De asemenea, sondajul a arătat că 70% dintre cei chestionați consideră că ar trebui să fie o cerință legală ca mărcile de îmbrăcăminte să adere la un standard clar înainte de a putea afișa cuvântul „organic” pe produsele lor.

Cristina Dimetto, CEO al Organic Trade Board (OTB), a comentat: „Pentru prima dată în istoria OTB, lansăm o săptămână de conștientizare a textilelor ecologice pentru a crește gradul de conștientizare, pentru a contribui la înțelegerea consumatorilor și, în cele din urmă, pentru a combate dezinformarea ecologică în domeniul textilelor (…) Ambiția noastră este eticheta „ecologic” să însemne o alegere conștientă și nu doar o achiziție.”

COURTESY IKON IMAGES VIA AP

Share this article
Shareable URL
Prev Post

Better M. McDonald’s va înlocui tăvile din restaurante cu alternative sustenabile din plastic reciclat

Next Post

Granturile Pulitzer Center & Diversity Photo pentru fotojurnaliștii care surprind problemele comunităților locale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next