Companii responsabile față de mediu și oameni

MOL va produce hidrogen verde cu o instalație de electroliză de 10 MW, prin asociere cu Plug Power

Producătorul de combustibili fosili din Budapesta, MOL Group, s-a asociat cu Plug Power, furnizor de soluții verzi din New York, pentru a construi una dintre cele mai mari unități de producție de hidrogen verde din Europa, la Rafinăria Dunării din Százhalombatta, Ungaria – informează Balkan Green Energy News.

MOL va folosi unitatea de electroliză de 10 MW de la Plug alimentată din surse regenerabile pentru a produce până la 1.600 de tone de hidrogen verde pe an, care va fi utilizat în producția de combustibil pentru a-și reduce amprenta de carbon.

Instalația MOL de 22 de mil. Euro, operațională în 2023, va elimina generarea a până la 25.000 de tone de dioxid de carbon pe an din tehnologia de producție și produsul final, prin înlocuirea procesului de producție pe bază de gaze naturale utilizat în prezent, care reprezintă o șesime din emisiile de CO2 ale grupului.

MOL s-a angajat să investească 1 miliard de euro în soluții de economie circulară cu emisii scăzute de carbon până în 2025. Compania își propune să reducă amprenta de carbon a operațiunilor sale cu 30% până în 2030, să direcționeze 50% din investițiile sale în proiecte durabile și să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon în propriile operațiuni până în 2050.

Share this article
Prev Post

Electrolux și-a publicat raportul de sustenabilitate pe anul 2021

Next Post

Bosch va investi 3 mld. euro în tehnologie neutră din punct de vedere climatic în următorii 3 ani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next