Companii responsabile față de mediu și oameni

Spania va cheltui 2,2 miliarde de euro pentru a atenua impactul secetei

Guvernul spaniol va lansa un fond de urgență de 2,19 miliarde de euro pentru  atenuarea impactului secetei prelungite și severe din această țară, a declarat joi ministrul Mediului, Teresa Ribera, citată de Reuters.

Numai ministerul său va cheltui 1,4 miliarde de euro pentru a construi noi infrastructuri, cum ar fi instalațiile de desalinizare, pentru a dubla reutilizarea apei urbane și pentru a reduce taxele și tarifele fermelor afectate.

Ministerul Agriculturii va oferi 784 de milioane de euro pentru a sprijini producția agricolă într-o țară care este principalul exportator de fructe și legume din Europa și pe fermierii afectați de secetă și creșterea costurilor.

Măsura face parte dintr-un pachet care impune inclusiv interzicerea unor activități lucrative în aer liber în condiții de căldură extremă, în contextul în care țara încearcă să se adapteze la efectele schimbărilor climatice.

Spania suferă de o secetă prelungită, cu cel mai secetos început de an de la începutul înregistrărilor în primele patru luni din 2023.

Share this article
Prev Post

Eurodeputații au sprijinit joi un proiect legislativ care va îmbunătăți etichetarea și durabilitatea produselor și va pune capăt declarațiilor înșelătoare. „Jungla declarațiilor de mediu false va dispărea”

Next Post

Better M. McDonald’s va înlocui tăvile din restaurante cu alternative sustenabile din plastic reciclat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next