Companii responsabile față de mediu și oameni

Coca-Cola investește 12 milioane de euro într-o linie de îmbuteliere de sticle returnabile

Coca-Cola HBC a investit 12 milioane de euro pentru a deschide o nouă linie de îmbuteliere de sticle returnabile (Returnable Glass Bottle) de mare viteză la fabrica sa din Edelstal, Austria, care va produce sticle de sticlă returnabile și resigilabile de 400 ml.

Linia RGB a fabricii austriece este, potrivit publicației Circular, prima pe cele 29 de piețe ale sale și este destinată pieței de consum la pachet și consumului la domiciliu. De altfel, Coca-Cola HBC Austria este recunoscută ca fiind în prima linie a pionieratului companiei în ceea ce privește soluțiile durabile.

Investiția de 12 milioane de euro din partea Coca-Cola HBC a fost susținută de un grant de 4 milioane de euro din partea guvernului austriac, ca parte a fondului său destinat companiilor producătoare de băuturi și comercianților cu amănuntul pentru stimularea unei „adevărate economii circulare” pentru ambalaje.

Investiția în noua linie, despre care gigantul de băuturi spune că este mai eficientă din punct de vedere al consumului de apă și de energie, face parte din planul Coca-Cola HBC de a obține emisii zero net în întregul său lanț valoric până în 2040.

Compania spune că a redus deja emisiile asociate Scop 1, 2 și 3 cu 30% în ultimii 12 ani, ambalajele reprezentând 34% din emisiile Scop 3 din întregul lanț de aprovizionare al Coca-Cola HBC.

Noua linie extinde gama de produse returnabile din portofoliul Coca-Cola HBC pentru a include Coca-Cola și Coca-Cola Zero Zahăr. Fanta Orange și Sprite sunt, de asemenea, disponibile în sticle de sticlă returnabile de 1 litru.

Printre alte evoluții înregistrate de Coca-Cola HBC în domeniul sustenabilității și protecției mediului, se numără pilotarea aparatelor de distribuire a băuturilor, Compact Freestyle. Acestea oferă consumatorilor opțiunea băuturilor fără ambalaj, ceea ce, potrivit companiei, generează cu până la 70% mai puține emisii în comparație cu PET-ul.

De asemenea, Coca-Cola HBC a trecut pe piața din Austria la sticle PET 100% reciclate pentru produsele fabricate și comercializate la nivel local și a înlocuit ambalajele clasice alte multipack-urilor de 1,5 litri de Coca-Cola, Fanta și Sprite cu o structură de hârtie și carton.

Cartonul 100% reciclabil și ambalajul din hârtie sunt ușor de transportat și reciclat, iar proiectul pilot din Austria va economisi inițial aproximativ 200 de tone de plastic în Austria în fiecare an, spune Coca-Cola.

„Austria este deja una dintre piețele noastre cu cea mai rapidă creștere în ceea ce privește ambalajele reutilizabile, iar această nouă linie va accelera și mai mult acest tip de ambalaj, care este solicitat atât de clienții noștri, cât și de consumatori. Întrucât opțiunile de ambalaje returnabile oferă o amprentă de carbon redusă, această nouă linie din Austria sprijină și mai mult obiectivul nostru Net Zero până în 2040.” a declarat Directorul general al Coca-Cola HBC, Zoran Bogdanovic.

Share this article
Prev Post

Farmexim și Help Net au redus semnificativ consumul de energie în 2022

Next Post

Plastic în aer. Microplasticele din nori ar putea exacerba schimbările climatice (Studiu)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next