Companii responsabile față de mediu și oameni

Farmexim și Help Net au redus semnificativ consumul de energie în 2022

Raport de Sustenabilitate Help Net și Farmexim ECSR
Raport de Sustenabilitate Help Net și Farmexim ECSR

Farmexim și Help Net, parte a PHOENIX group, au continuat în 2022 politica de sustenabilitate bazată pe agenda anunțată în 2021. Agenda e menită să contribuie la acțiunea climatică, economia circulară, sustenabilitatea în business, implicarea socială, diversitatea și egalitatea de șanse. Toate activitățile sunt prezentate în Rapoartele de Sustenabilitate publicate de cele două companii:

Angajament față de mediu

Farmexim și Help Net și-au luat angajamentul de a reduce în mod constant emisiile de gaze cu efect de seră, în condițiile în care consumul de energie și căldură împreună cu autoturismele din flotă reprezintă principalele surse pentru aceste emisii. Astfel, cele două companii fac demersuri continue pentru a-și eficientiza activitățile. Cele două companii explorează metode de a reduce consumul și amprenta de mediu, precum:

  • instalarea unui sistem de măsurare a temperaturii în toate clădirile;
  • modernizarea sistemului de iluminat;
  • reînnoirea flotei de mașini;
  • optimizarea traseelor;
  • evaluarea kilometrilor parcurși anual pentru fiecare filială;
  • utilizarea de combustibili alternativi, instalarea de panouri solare.

Rezultatele acestor măsuri sunt cuantificabile. În 2022, Farmexim a achiziționat 1.405 MWh de energie electrică, față de 2021, când cantitatea de energie electrică cumpărată a fost de 4.120 MWh. Este o reducere cu 66% a cantității de energie electrică. Și în cazul Help Net, consumul de energie electrică a fost mai redus în 2022 față de anul precedent.

Pe măsură ce continuă dezvoltarea activităților, Farmexim și Help Net fac demersuri pentru a crește eficiența energetică a clădirilor, pentru a reduce consumul de combustibil și pentru a-și extinde portofoliul de energie regenerabilă.

Share this article
Prev Post

Microsoft lansează lumile Minecraft care îi învață pe elevi despre energia regenerabilă

Next Post

Coca-Cola investește 12 milioane de euro într-o linie de îmbuteliere de sticle returnabile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next