Companii responsabile față de mediu și oameni

Microsoft lansează lumile Minecraft care îi învață pe elevi despre energia regenerabilă

Microsoft UK și compania The Crown Estate au încheiat un parteneriat pentru a lansa o nouă inițiativă menită să îi educe pe copiii britanici cu privire la energia eoliană și biodiversitate, prin intermediul popularului joc video Minecraft, cel mai bine vândut joc din toate timpurile.

Săptămâna aceasta, relatează publicația edie, cele două organizații au lansat un două lumi Minecraft care pot fi accesate în școli prin intermediul platformei Minecraft pentru educație.

Fiecare lume este însoțită de propriul plan de lecție și de materiale didactice.

Prima lume se numește “Offshore Wind Power Challenge” și se adresează elevilor din ciclul de învățământ KS3 (de obicei, cei cu vârste cuprinse între 11 și 14 ani). Aceasta le permite jucătorilor să proiecteze și să construiască propriul parc eolian offshore pentru a alimenta un sat de coastă, inspirat de rețeaua Rampion din largul coastei Sussexului.

Jucătorii vor reuși să termine jocul doar dacă parcul eolian trece de procesul de autorizare și are o capacitate suficientă de alimentare. De asemenea, ei vor trebui să reducă la minimum impactul asupra naturii și să nu afecteze prin construcția și funcționarea parcului eolian nevoile pescarilor și ale altor întreprinderi.

Cea de a doua lume se bazează pe Windsor Great Park, un sit ecologic de 4.500 de acri care acoperă zone din Surrey și Berkshire. Jucătorii se implică prin joc în conservarea sitului, completând o serie de misiuni privind gestionarea apei, lanțurile alimentare și managementul mediului. Această lume se adresează elevilor din ciclul KS2 (de regulă, cei cu vârste cuprinse între 7 și 11 ani).

Profesorul Tracy Urch, care a ținut lecții în Peacehaven, Sussex, a declarat: „Minecraft este un instrument foarte atractiv pentru a capta atenția tinerilor; de îndată ce am menționat Minecraft elevilor, ochii lor au scânteiat.” „Pentru ca elevii să se implice eficient într-o lume Minecraft este nevoie de logică, interacțiune, rezolvare de probleme și luare de decizii, așa că este o modalitate foarte utilă de a folosi tehnologia și de a învăța despre acest subiect.”

„Aceasta este o oportunitate fabuloasă de a face echipă cu Microsoft și de a împărtăși lumi cu tinerii pentru a obține informații și a le aprofunda înțelegerea provocărilor urgente și complexe ale schimbărilor climatice și ale protecției naturii”, a declarat Judith Everett, directoare executivă a The Crown Estate.

„Sperăm că acest lucru va inspira noua generație să își dezvolte abilitățile și pasiunea în aceste domenii și să conducă la oportunități de carieră în domeniu de care Marea Britanie are nevoie din ce în ce mai mult dacă vrem să realizăm un viitor cu emisii mai reduse de carbon.” a mai spus Everett.

The Crown Estate gestionează fundul mării și o mare parte din linia de coastă din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord. De asemenea, deține un portofoliu de terenuri în valoare de 16 miliarde de lire sterline.

Share this article
Prev Post

ECOTIC lansează o nouă ediție a programului Școala Ecoterrienilor

Next Post

Farmexim și Help Net au redus semnificativ consumul de energie în 2022

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next