Companii responsabile față de mediu și oameni

Defic Globe, investiții strategice în România, în domeniul energiei regenerabile

  • Compania plănuiește construcția a 4 noi centrale de energie regenerabilă și deschide birou în București

Defic Globe, filială a companiei YEO Technology – brand global în domeniul energiei regenerabile și tehnologiilor energetice –  își extinde prezența pe piața românească prin investiții strategice. Compania plănuiește construcția a patru noi centrale de energie solară pe plan local, contribuind la obiectivele țării în materie de energie regenerabilă. Totodată, Defic Globe își consolidează angajamentul prin deschiderea biroului în București și devenind membru în Asociația Română a Industriei Fotovoltaice (RPIA).

Defic Globe, parte a YEO Technology – gigantul energetic global cu sediul în Turcia, a finalizat anul trecut prima investiție majoră a grupului în sectorul fotovoltaic românesc – Centrala de Energie Solară Caracal (CES)  – cu o capacitate instalată de 18 MWp și care generează anual aproximativ 26 GWh de energie electrică. Aceasta contribuie substanțial la obiectivele de mediu ale României, prin evitarea emisiilor a 32.300 de tone de CO₂, echivalentul realizat de către aproximativ 165.000 de copaci.

În urma proiectului de succes din anul precedent, Defic Globe continuă investițiile și anul acesta. Astfel, compania a început construcția a două noi centrale solare în orașul Bobicești, cu o capacitate cumulată de 21,3 MWp, planificate să devină operaționale în al doilea trimestru al anului 2025. Investiția va genera 34.400 MWh de energie pe an, susținând cererea națională de energie curată.

Totodată, Defic Globe a anunțat recent și încheierea unui parteneriat cu Shanghai Electric Power Co., Ltd. (SEP), în vederea dezvoltării în comun a două centrale fotovoltaice  în România – cu o capacitate totală de 129 MWp, separat de proiectele menționate anterior. Prin acordul încheiat, investiția în centrale se va realiza în comun cu SEP, iar construcția la cheie, inclusiv serviciile de inginerie, instalarea transformatoarelor de înaltă tensiune și a liniilor de transport electric ale centralelor de energie solară, va fi realizată de Defic Globe.

„Credem în potențialul României și în direcția sa de dezvoltare în domeniul energiei curate. Investițiile locale sunt esențiale pentru obiectivul nostru global de a atinge o capacitate de producție de 1 GW din surse regenerabile, până în 2030. Experiența noastră la nivel internațional, cu peste 400 de proiecte finalizate pe trei continente, ne oferă încrederea că vom contribui semnificativ la tranziția energetică a României”, a declarat Tolunay Yıldız, CEO al YEO Technology.

YEO Technology, consolidare a poziției pe piața locală

Totodată, în vederea consolidării pezenței locale, YEO Technology și-a deschis lîn una octombrie un birou în București, facilitând gestionarea directă a investițiilor în energia regenerabilă din țară. Acest birou va sprijini activitățile de extindere ale companiei și va asigura un suport optim pentru proiectele în derulare și viitoare.

YEO Technology s-a alăturat Asociației Române a Industriei Fotovoltaice (RPIA), una dintre cele mai importante organizații de energie regenerabilă din țară, în vederea colaborării cu comunitatea energetică locală. Prin calitatea sa de membru al RPIA, compania s-a angajat să contribuie activ la dezvoltarea pieței de energie regenerabilă din România, susținând obiectivele naționale de tranziție verde.

Angajată pe termen lung în direcția energiei regenerabile, YEO Technology își propune să atingă o capacitate globală de producție de 1 GW din energie regenerabilă, până în 2030.

Share this article
Prev Post

România și Bulgaria, în fața Curții de Justiție a UE pentru neîndeplinirea obligațiilor de colectare și epurare prevăzute în Directiva privind tratarea apelor urbane reziduale

Next Post

Ultima săptămână pentru a-ți înscrie proiectul în Gala Premiilor pentru un Mediu Curat. Termen limită, 26 noiembrie 2024

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next