Companii responsabile față de mediu și oameni

Deloitte, o nouă inițiativă revoluționară cu Google Cloud pentru a accelera adoptarea de soluții de sustenabilitate

Deloitte a anunțat o nouă inițiativă revoluționară cu Google Cloud, care va ajuta clienții să atenueze riscurile climatice, să adopte soluții ecologice și să deblocheze valoarea produselor și serviciilor cu emisii reduse de dioxid de carbon, utilizând tehnologii revoluționare, cum ar fi inteligența artificială generativă și datele geospațiale.

Deloitte a anunțat, de asemenea, ca fiind primul integrator de sisteme la nivel global cu Google Cloud Ready (GCR) – Sustenabilitate, un program care validează organizațiile aliniate la Google Cloud cu tehnologie pregătită pentru afaceri pentru a ajuta clienții să își atingă obiectivele de sustenabilitate.

Accelerarea tranziției către vehiculele cu emisii zero

Deloitte și Google Cloud colaborează cu clienți din întreaga lume pentru a contribui la crearea unei căi economice către emisii zero.

Soluția Deloitte Electrified Fleet, prima dintre numeroasele oferte care vor fi disponibile în curând pe Google Cloud, ajută companiile în ceea ce privește electrificarea de la un capăt la altul a flotelor lor de vehicule. Clienții vor putea utiliza un tablou de bord interactiv care îi va ajuta să își traseze și monitorizeze cu ușurință parcursul de electrificare.

Soluția pentru flote electrificate a ajutat deja Purolator, un furnizor de soluții integrate de transport de marfă, colete și logistică din Canada, să devină un lider în domeniul transportului net-zero. În 2022, compania și-a stabilit obiectivul de a reduce cu 42% emisiile absolute de GES Scope 1 și Scope 2 până în 2030 și de a plasa Purolator pe calea spre emisii nete zero până în 2050. Pentru a atinge aceste obiective, Deloitte a elaborat o foaie de parcurs strategică, evaluând tipurile de vehicule și modelele de utilizare, precum și opțiunile de energie și infrastructură. Ca urmare, Purolator este pe drumul cel bun pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor și pentru a electrifica 60% din vehiculele sale de livrare până în 2030.

Atenuarea riscului climatic în serviciile financiare

De asemenea, Deloitte și Google Cloud și-au unit forțele pentru a valorifica Google Earth Engine și a sprijini companiile de servicii financiare din întreaga lume în utilizarea puterii analizei geospațiale, pentru a aduce o vizibilitate îmbunătățită și noi perspective asupra riscurilor climatice în cadrul portofoliilor de credite și investiții.

National Westminster Bank (NatWest), o bancă importantă din Regatul Unit, a colaborat recent cu Google Cloud, Deloitte și Climate Engine pentru a utiliza Google Earth Engine și pentru a ajuta NatWest să valorifice datele geospațiale pentru a capta puncte de date legate de climă în întregul său portofoliu de bănci comerciale – primul caz de utilizare fiind axat pe clienții din agricultură. De exemplu, tehnologia geospațială a furnizat noi puncte de date și informații pentru a ajuta NatWest în ceea ce privește obligațiile sale de raportare privind clima – de exemplu, taxonomia UE și Taskforce on Nature-related Financial Disclosures (TNFD) – precum și pentru a sprijini colectarea de date privind clima și natura de către clienții săi. Aceste informații vor permite, de asemenea, fermierilor să construiască o imagine personalizată a provocărilor cu care se confruntă, cum ar fi riscurile de inundații, secetă, incendii și biodiversitate, toate la un nivel specific pentru fiecare câmp.

Abordarea celor mai mari provocări climatice

Mergând mai departe, inițiativa globală a Deloitte și Google Cloud axată pe sustenabilitate, climă și echitate va ajuta clienții să abordeze provocările majore. Printre acestea se numără tranziția către surse de energie cu emisii zero, valorificarea piețelor de capital sustenabile, extinderea produselor și serviciilor sustenabile, accelerarea agriculturii regenerative, decarbonizarea modelelor de afaceri digitale și construirea de comunități sustenabile și echitabile.

Share this article
Prev Post

Londra este de astăzi un oraș foarte scump pentru mașinile poluante

Next Post

Kia va folosi plastic recuperat de The Ocean Cleanup din Pacific pentru viitoarele sale modele EV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next