Companii responsabile față de mediu și oameni

Emisiile de la combinatul siderurgic Tata Steel din Olanda reduc speranța de viață, arată cercetările

Oamenii care locuiesc în apropierea combinatului siderurgic Tata Steel din provincia Noord Holland au o speranță de viață cu 2,5 luni mai mică decât media din Țările de Jos din cauza emisiilor fabricii, a declarat vineri Institutul Național olandez de Sănătate Publică și Mediu, citat de Reuters.

Cercetările institutului au arătat că expunerea la particule și dioxid de azot crește riscul de cancer pulmonar și că 4% din cazurile noi din zonă ar putea fi atribuite emisiilor de la combinat.

Cercetarea a mai arătat că 3% din cazurile noi de astm la copii sunt cauzate de emisii.

Guvernul olandez, care a comandat cercetarea, a declarat într-un comunicat că condițiile de viață din jurul combinatului – amplasat pe coasta Mării Nordului – trebuie îmbunătățite.

„Știm că oamenii din zonă sunt îngrijorați de impactul companiei noastre asupra sănătății lor și ne pasă de asta.” a declarat un purtător de cuvânt al Tata Steel.

Reprezentantul companiei a mai spus că, în timp ce emisiile actuale ale Tata Steel ating valoarea limită legală, fabrica de oțel se așteaptă să reducă emisiile până la sfârșitul acestui an.

Tata Steel Limited este o companie multinațională indiană de producție de oțel și printre cele mai mari companii de profil din lume.

Susra foto: tata Steel Țările de Jos

Share this article
Prev Post

Țările UE au ajuns la un compromis în privința noilor norme Euro 7

Next Post

Marea Britanie a înregistrat 4.500 de decese cauzate de căldură în 2022, arată datele oficiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next