Companii responsabile față de mediu și oameni

Cât au cheltuit guvernele UE pentru protecția împotriva incendiilor. Lituania și România, în topul clasamentului

În 2021, cheltuielile publice totale în țările UE pentru serviciile de protecție împotriva incendiilor s-au ridicat la 34,1 miliarde EUR, ceea ce reprezintă o creștere de 2,5 % față de 2020, informează Eurostat.

Ponderea cheltuielilor publice totale a fost de 0,5 %, iar în ansamblu, în UE, cheltuielile publice cu serviciile de protecție împotriva incendiilor, ca procent din totalul cheltuielilor totale, au rămas stabile la aproximativ 0,4-0,5 % de la începutul evalurilor, în 2001.

În 2021, Lituania și România au înregistrat cea mai mare pondere a cheltuielilor cu serviciile de protecție împotriva incendiilor, cu 0,7 % din totalul cheltuielilor, urmate de Bulgaria, Cehia, Germania, Estonia, Grecia și Luxemburg, cu 0,6 %. 

În schimb, Danemarca a raportat cea mai scăzută pondere a cheltuielilor cu serviciile de protecție împotriva incendiilor în totalul cheltuielilor de 0,1 %, urmată de Cipru, Ungaria, Malta, Austria, Portugalia și Slovenia, toate cu 0,3 %. 

În ultimul deceniu, majoritatea țărilor UE și-au majorat cheltuielile totale, precum și cheltuielile cu serviciile de protecție împotriva incendiilor. Luxemburgul a înregistrat cele mai mari creșteri ale cheltuielilor cu serviciile de protecție împotriva incendiilor (+ 387 %).

Trei țări din UE și-au redus cheltuielile cu serviciile de protecție împotriva incendiilor în 2021, comparativ cu un deceniu în urmă: Cipru (-20 %), Danemarca (-17 %) și Croația (-14 %). 

Surse foto: Eurostat

Share this article
Prev Post

Apple și-a prezentat primele produse neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon

Next Post

70% din combustibilul avioanelor cu reacție de pe aeroporturile UE va fi ecologic până în 2050. Ce este verde și ce nu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next