Companii responsabile față de mediu și oameni

Fabrica Coca-Cola din Sidcup va produce sticle de plastic cu capace atașate pentru a crește rata de reciclare

Coca-Cola Europa Pacific Partners (CCEP) GB a anunțat că va începe producția de sticle de plastic cu capace atașate la unitatea sa din Sidcup, în sud-estul Londrei, cu promisiunea de a extinde producția în toate fabricile din Marea Britanie până la sfârșitul anului 2024. CCEP precizează că în Sidcup vor fi produse sticle de plastic de 500 ml ale unor mărci precum Coca-Cola Zero Sugar, Diet Coke și Fanta Zero.

CCEP a făcut trecerea la capacele atașate pentru sticlele de 1,5 L de Coca-Cola Zero Sugar, Diet Coke și Fanta încă de anul trecut, la fabrica sa de îmbuteliere din East Kilbride, Scoția, urmată de o altă fabrică, cea din Edmonton, din nordul Londrei.

Noul design păstrează capacul conectat la sticlă după ce aceasta este deschisă, facilitând astfel reciclarea întregului ambalaj. De asemenea, un mesaj pe capacul sticlei le reamintește clienților de această schimbare: „Sunt atașat să reciclăm împreună”. CCEP urmărește ca astfel să îmbunătățească rata de reciclare și să prevină risipa la nivelul întregului său portofoliu de produse.

Atunci când va funcționa la capacitate maximă, CCEP spune că fabrica din Sidcup va putea produce 250 de milioane de sticle în fiecare an, în urma unei investiții de 28 de milioane de lire.

„Aceasta este o mică schimbare care sperăm că va avea un impact mare, asigurându-ne că atunci când consumatorii reciclează sticlele noastre, niciun capac nu rămâne în urmă.” a spus Stephen Moorhouse, vicepreședinte și director general Coca-Cola Europa Pacific Partners Marea Britanie, citate de publicația Circular.

Coca-Cola Europa Pacific Partners (CCEP) este cel mai mare îmbuteliator independent Coca-Cola din lume. CCEP este singurul îmbuteliator autorizat pentru produse ale The Coca-Cola Company (TCCC) în Andorra, Belgia, Franța, Germania, Marea Britanie, Islanda, Luxemburg, Monaco, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia, Spania, Suedia, Australia, Pacific și Indonezia.

Sursa foto: CCEP

Share this article
Prev Post

Green Ledger – noul sistem de contabilitate verde de la SAP

Next Post

„De pe clădire pe umăr”, vernisaj inedit al produselor remesh care oferă a doua șansă oamenilor și mediului. În cei peste 15 ani de activitate, în cadrul remesh au fost colectate peste 36 de tone de deșeuri publicitare și au fost croite peste 72.000 de produse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next