Companii responsabile față de mediu și oameni

Green Ledger – noul sistem de contabilitate verde de la SAP

În cadrul conferinței SAP Sapphire din Orlando, SAP SE a dezvăluit o serie de inovații menite să ajute clienții să își transforme modelele de afaceri în cloud, să plaseze sustenabilitatea în centrul operațiunilor lor și să-și crească agilitatea în contextul provocărilor presante actuale. Printre noile soluții Sap, se numără și sistemul de contabilitate verde, așa-numitul Green Ledger.

În urmă cu 50 de ani, SAP a revoluționat contabilitatea financiară cu ajutorul unui software de planificare a resurselor întreprinderii (ERP). Acum, SAP duce “R”-ul din ERP mai departe și include emisiile de carbon în definiția resurselor.

Cu noul sistem de contabilitate verde de la SAP, companiile nu mai trebuie să își estimeze emisiile de CO2, ci le pot înregistra pe baza datelor reale. Acest lucru le permite să își gestioneze indicatorii de mediu în mod la fel de transparent, precis și fiabil ca rezultatele lor operaționale.

„Pe măsură ce organizațiile își continuă călătoria de transformare digitală, este esențial să adopte soluții care să le permită să fie reziliente, să le sporească performanța și să asigure creșterea gradului de sustenabilitate. La SAP, căutăm să ne sprijinim clienții să contribuie la o economie regeneratoare, cu emisii reduse de dioxid de carbon și să-i ajutăm la modelarea unui viitor durabil, totul în timp ce gestionează și raportează în mod holistic performanța economică, socială și de mediu”, precizează Diana David, Managing Director SAP România.

Noua versiune a soluției SAP Sustainability Footprint Management calculează și gestionează întreaga gamă de emisii la nivel de companie, lanț valoric și produs. SAP anunță, de asemenea, aplicația SAP Sustainability Data Exchange, o nouă soluție pentru ca întreprinderile să poată face în siguranță schimb de date standardizate privind sustenabilitatea cu partenerii și furnizorii, astfel încât să poată reduce mai rapid emisiile de dioxid de carbon din lanțurile de aprovizionare.

Share this article
Prev Post

Noua Directivă UE privind raportarea corporativă de sustenabilitate. Companiile britanice nu sunt pregătite să raporteze emisiile indirecte asociate sferei de aplicare 3 (Sondaj)

Next Post

Fabrica Coca-Cola din Sidcup va produce sticle de plastic cu capace atașate pentru a crește rata de reciclare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next