Aproximativ jumătate din vehiculele de pe drumuri la nivel global sunt operate de companii mari, ceea ce înseamnă că acestea au un rol cheie în tranziția către vehiculele electrice (EV). Dar ce sectoare sunt în frunte și care rămân în urmă?
Aceasta a fost întrebarea pusă de ALD Automotive LeasePlan, scrie publicația edie, care a evaluat adoptarea vehiculelor electrice, hibride și a altor opțiuni cu emisii reduse de către companiile din întreaga Europă.
Rezultatele analizei, publicată în această săptămână, acoperă companii cu flote extinse din 22 de națiuni europene. Sunt evaluate în total opt industrii: auto; bunuri de consum; construcții; energie și produse chimice; servicii industriale; servicii financiare și profesionale; tehnologie; asistență medicală și produse farmaceutice. Cel puțin zece întreprinderi din fiecare sector au furnizat date despre flotă.
ALD Automotive LeasePlan a constatat că firmele din sectorul tehnologic reduc ponderea vehiculelor diesel în flotele lor mai repede decât în orice altă industrie.
Giganții tech sunt lideri în ceea ce privește adoptarea pur EV, adoptarea vehiculelor hibride și intensitatea globală a emisiilor de CO2e din flotele lor. Este al treilea an consecutiv în care sectorul tehnologiei se află în topul care se află acum la a șasea ediție.
Asistența medicală și industria farmaceutică se află în coada listei, în timp ce penultimul loc este ocupat de construcții, parțial pentru că sectorul se bazează într-o oarecare măsură pe vehicule specializate, pentru care există sau sunt greu de găsit versiuni electrice.
Cu toate acestea, se remarcă o creștere accelerată a adoptării vehiculelor electrice în general, care s-a dublat în toate sectoarele în ultimii doi ani.
„Este încurajator să vedem un astfel de progres sănătos în Europa, pe măsură ce întreprinderile se unesc pentru a aborda criza climatică și emisiile de carbon legate de industrie”, a declarat directorul general al ALD LeasePlan pentru Regatul Unit, Alfonso Martinez.