Companii responsabile față de mediu și oameni

Furtuna Ciaran lovește Europa cu vânt și ploi puternice provocând moartea și rănirea mai multor persoane în Franța, Spania, Belgia și Olanda

Furtuna Ciaran s-a abătut joi asupra Europei de Vest, ucigând șase persoane și forțând închiderea școlilor, aeroporturilor și a serviciilor feroviare.

Un șofer de camion a fost ucis în Franța, din cauza unui copac care a căzut peste el, în timp ce un al doilea deces a fost raportat în Le Havre, potrivit autorităților, citate de Reuters.

Căderea unor copaci a provocat, de asemenea, moartea unei femei în Madrid și a alteia în sudul Olandei, au declarat serviciile locale de urgență și poliția.

Două persoane au murit în orașul belgian Gent – un copil de cinci ani și o femeie de 64 de ani. Ambele decese au fost cauzate de căderea unor crengi.

În Franța, 1,2 milioane de gospodării au rămas fără electricitate.

Autoritățile din Finistere, în Bretania, au îndemnat populația să rămână acasă și să evite vânturile care au atins 207 km/h, ceea ce a dus la raportarea unor valuri de 20 de metri în largul coastei.

Furtuna Ciaran, care vine după furtuna Babet de acum două săptămâni, a fost generată de un curent puternic dinspre Atlantic, declanșând ploi abundente și vânturi de intensitate extremă care au provocat deja inundații puternice în Irlanda de Nord și în unele părți ale Marii Britanii.

Ministrul francez de interne Gerald Darmanin a declarat reporterilor că, pe lângă moartea șoferului de camion, 15 persoane, inclusiv șapte pompieri, au fost rănite. O persoană a fost grav rănită în orașul Roubaix din nordul Franței, a precizat el.

Aproximativ 1.300 de persoane au fost relocate în tabere sau adăposturi, iar mai multe case au fost evacuate în orașul Brest din Finistere după prăbușirea unei macarale, a declarat Darmanin pe rețelele de socializare.

În Marea Britanie, Insulele Anglo-Normande, situate în Canalul Mânecii, între Anglia și Franța, au fost printre cele mai afectate zone, BBC relatând că ferestrele au fost spulberate și un acoperiș a fost smuls de pe o casă din Jersey, obligând familiile să se mute în hoteluri din apropiere.

Compania aeriană olandeză KLM a anulat sute de zboruri spre și dinspre Amsterdam, în timp ce trenurile internaționale din capitala olandeză spre Paris au fost, de asemenea, anulate, iar rutele de transport maritim din sud-vestul țării au fost închise. Operatorul aeroportuar AENA a declarat că 42 de zboruri din Spania au fost anulate.

Agenția meteorologică de stat spaniolă AEMET a emis, de asemenea, joi, avertizări de furtuni foarte puternice (cod roșu) pentru regiunile nordice Galicia și Cantabria, unde erau așteptate valuri de până la 9 metri.

La Pinilla, o stațiune de schi la nord de Madrid, și Estaca de Bares din Galicia au fost înregistrate viteze ale vântului de peste 150 km/h, a declarat AEMET.

Share this article
Prev Post

Kaufland și Lidl, mai repede cu mai puțin plastic. Companiile grupului Schwarz își revizuiesc obiectivele REset Plastic

Next Post

Patagonia lansează în parteneriat cu două întreprinderi sociale un centru de reparare a hainelor în Londra

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next