Companii responsabile față de mediu și oameni

Patagonia lansează în parteneriat cu două întreprinderi sociale un centru de reparare a hainelor în Londra

Gigantul din industria modei Patagonia a lansat împreună cu două întreprinderi sociale, United Repair Centre și Fashion Enter, un centru de reparații de îmbrăcăminte în Londra, care va oferi locuri de muncă și instruire în domeniul economie circulare persoanelor greu angajabile pe piața muncii.

Potrivit publicației edie, United Repair Centre London (URC London) va deservi inițial clienții Patagonia din Marea Britanie, urmând ca alte trei mărci din industria vestimentară să se alăture programului în următorul an. URC Londra va asigura într-o primă fază 15 locuri de muncă în Regatul Unit.

„Industria confecțiilor are o reputație proastă în ceea ce privește daunele provocate mediului (…) – dar nu trebuie să fie așa. Trebuie să-i ajutăm pe clienți să-și păstreze hainele mai mult timp și să practice un consum conștient în viitor, dacă vrem să avem o planetă vie pe care să continuăm să facem afaceri.” spune fondatorul United Repair Centre, Thami Schweichler.

Fundația Ellen MacArthur estimează că, în fiecare secundă, un camion plin cu haine uzate ajunge la groapa de gunoi. Mai puțin de 2% din hainele, pantofii și accesoriile vestimentare produse în fiecare an sunt reciclate, iar majoritatea celor care sunt reciclate sunt transformate, de pildă, în umplutură pentru perne sau materiale izolante.

Deschiderea URC Londra vine în urma succesului unui centru de reparații similar lansat anul trecut în Amsterdam. Centrul a fost lansat ca urmare a parteneriatului dintre Makers Unite, Amsterdam Economic Board și Patagonia. În prezent, United Repair Centre Amsterdam efectuează în jur de 30.000 de reparații în fiecare an pentru mărci sportive precum Decathlon, Lululemon și Patagonia.

URC Londra și-a stabilit un obiectiv similar și își propune să ajungă la o capacitate de 30.000 de reparații anuale până în 2025.

În iulie, Patagonia s-a angajat să își extindă baza de profesioniști instruiți în repararea hainelor în Europa, cu obiectivul de a repara 100.000 de produse pe an până în 2030, față de aproximativ 25.000 în prezent.

„La Patagonia, salvarea planetei face parte din afacerea noastră. Dar știm că nu putem face acest lucru singuri. Odată cu lansarea United Repair Centre London, dorim să ne extindem semnificativ impactul și să dăm posibilitatea altor companii din indutrie să se îndepărteze de deșeurile de unică folosință și de risipă și să integreze circularitatea în modelele lor de afaceri.” spune Alex Beasley, country manager al Patagonia pentru Marea Britanie, Irlanda și țările nordice.

Anul trecut, în septembrie, fondatorul Patagonia, Yvon Chouinard, a anunțat că orice profit care nu va fi reinvestit în administrarea afacerii va fi donat pentru lupta pentru combaterea schimbărilor climatice.

Sursa foto: Patagonia

Share this article
Prev Post

Furtuna Ciaran lovește Europa cu vânt și ploi puternice provocând moartea și rănirea mai multor persoane în Franța, Spania, Belgia și Olanda

Next Post

Încălzirea globală va atinge pragul de 1,5 grade Celsius în acest deceniu (Raport)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next