15 proiecte au fost înscrise anul acesta în competiția Galei Societății Civile la categoria protecția Mediului, față de 9, anul trecut, și 4, în 2022.
În total, anul acesta, au fost înregistrate 228 înscrieri, de către 147 de enități, dintre care 192 de proiecte, 24 de programe și 12 campanii sociale de comunicare implementate în 2023.
Cele mai multe înscrieri sunt din București, 134 proiecte, față de 171 de proiecte, anul trecut. O creștere vizibilă a înregistrat-o Clujul, cu 33 proiecte, față de 19 proiecte înscrise în 2023.
Locul trei în topul celor mai multe înscrieri este ocupat de Ilfov, cu 9 proiecte, urmat de județele Brașov, Iași, Dolj și Prahova, fiecare cu 4 – 7 proiecte înscrise.
Cele mai multe inițiative au fost înscrise în secțiunile: Tineri de Bine – 28, Incluziune socială – 26, Educație și Învățământ – 25. Acestea sunt urmate de secțiunile Programe și Sănătate, care ocupă și ele un loc important în competiție, fiecare având câte 24 proiecte, respectiv 23 de proiecte.
Cele 15 proiecte de la categoria Protecția Mediului au fost înscrise de 14 entități:
- Asociația Nature Talks
- Ana Stamatescu (voluntar Centrul pentru Cercetarea și Conservarea Liliecilor)
- Asociația ÎntreVecini
- Fundatia Comunitara Bucuresti
- Asociația ENVIRON
- Asociația Se Poate
- Fundatia Mihai Eminescu Trust
- Fundația Conservation Carpathia
- ViitorPlus – asociația pentru dezvoltare durabilă
- Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis (2 proiecte înscrise)
- Act for Tomorrow
- PROPARK – Fundația pentru Arii Protejate
- Clubul Impact Aha (Liceul Teoretic „Pavel Dan)
- Asociația MaiMultVerde
9 dintre cele 15 entități sunt din București, celelalte din Jud. Brașov (2 proiecte), Jud. Cluj (2 proiecte) și Jud. Mureș (1 proiect).