Companii responsabile față de mediu și oameni

Google lansează noi instrumente de sustenabilitate pentru cartografierea informațiile de mediu

Google a lansat trei noi API-uri de la Google Maps Platform, care le permite dezvoltatorilor web să cartografieze informațiile despre soare, calitatea aerului și polen. Aceste instrumente, scrie ESG News, folosesc inteligența artificială și învățarea automată, împreună cu imagini aeriene și date de mediu, pentru a oferi informații actualizate despre mediu.

API-ul Solar oferă informații despre potențialul solar al unui acoperiș. Poate fi folosit pentru a determina dacă un acoperiș este un bun candidat pentru panouri solare și pentru a estima cantitatea de energie care poate fi generată. API-ul este disponibil pentru peste 320 de milioane de clădiri din 40 de țări.

API-ul Air Quality oferă date despre poluare, inclusiv hărți termice ale poluării și detalii despre poluanți. Poate fi folosit pentru a ajuta oamenii să ia decizii informate, precum și autoritățile în politicile de monitorizare și îmbunătățire a calității aerului. API-ul este disponibil pentru mai mult de 100 de țări din întreaga lume.

Polen API furnizează indici ai cantității de polen din atmosferă pentru cei mai comuni alergeni în peste 65 de țări. Poate fi folosit pentru a ajuta persoanele cu alergii să ia decizii mai sănătoase, cum ar fi evitarea anumitor activități sau luarea de medicamente. API-ul oferă indici actualizați la fiecare oră.

Aceste noi API-uri de la Google reprezintă o contribuție semnificativă la lupta împotriva schimbărilor climatice și a degradării mediului. Făcând informațiile de mediu mai accesibile și mai ușor de acționat, Google ajută companiile, orașele și persoanele fizice să ia măsuri pentru a-și reduce impactul asupra mediului.

Cum pot companiile să folosească aceste API-uri?

Companiile de toate dimensiunile pot folosi aceste API-uri pentru a mapa informațiile de mediu și pentru a lua măsuri pentru a-și reduce impactul asupra mediului. De exemplu, companiile pot folosi Solar API pentru a instala panouri solare și pentru a contribui cu energie durabilă la rețea. De asemenea, aceștia pot utiliza API-ul pentru calitatea aerului pentru a ajuta oamenii să ia decizii informate despre unde să meargă și ce să facă și pentru a îmbunătăți monitorizarea și aplicarea calității aerului. Și pot folosi API-ul Pollen pentru a ajuta persoanele cu alergii să ia decizii mai sănătoase.

Cum pot orașele să folosească aceste API-uri?

Orașele pot folosi aceste instrumente pentru a îmbunătăți calitatea aerului, pentru a reduce emisiile de gaze cu efect de seră și pentru a proteja sănătatea publică. De exemplu, orașele pot folosi API-ul Solar pentru a dezvolta politici și oferi subvenții. De asemenea, acestea pot utiliza API-ul Air Quality pentru a monitoriza calitatea aerului și pentru a identifica zonele care necesită îmbunătățirea calității aerului. Și pot folosi API-ul Pollen pentru a urmări nivelurile de polen și pentru a oferi informații persoanelor care suferă de alergii.

Cum pot oamenii să folosească aceste API-uri?

Persoanele fizice pot folosi aceste instrumente pentru a face alegeri mai durabile cu privire la viața lor. De exemplu, persoanele fizice pot folosi Solar API pentru a vedea dacă locuința lor este un candidat bun pentru panouri solare. De asemenea, pot folosi API-ul pentru calitatea aerului pentru a vedea modul în care calitatea aerului le afectează sănătatea și pentru a-și planifica activitățile în consecință. Și pot folosi API-ul Pollen pentru a evita activitățile care le declanșează alergiile.

Share this article
Prev Post

UNEP avertizează că doar 11% din apele uzate tratate sunt refolosite

Next Post

Vânzările de mașini europene au crescut cu 15% în iulie, vehiculele electrice cu aproape 61%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next