Companii responsabile față de mediu și oameni

Vânzările de mașini europene au crescut cu 15% în iulie, vehiculele electrice cu aproape 61%

Înmatriculările europene de mașini noi au crescut cu 15,2% în luna iulie, a 12-a lună consecutivă de creștere, pe măsură ce industria auto își revine din problemele legate de lanțul de aprovizionare legate de pandemie, au arătat miercuri datele Asociației Producătorilor de Automobile Europeni (ACEA), potrivit Reuters.

Vânzările de vehicule electrice au crescut cu 60,6%, continuând o creștere susținută de subvenții în mai multe țări din Uniunea Europeană. Vehiculele electrice complete au reprezentat 13,6% din totalul vânzărilor de mașini noi, față de sub 10% în iulie 2022.

Autovehiculele hibride plug-in au reprezentat 7,9% din vânzări, în timp ce unul din patru vehicule vândute în UE a fost un full hibrid.

Cea mai vândută marcă în Europa a fost Volkswagen, care a înregistrat o creștere cu 17,9% a vânzărilor în iulie, a declarat ACEA, în timp ce BMW și Renault au înregistrat o creștere a vânzărilor cu 22,5% și, respectiv, 16,9%.

Producătorul Stellantis, care s-a confruntat cu probleme de logistică și cu livrările de mașini în Europa, a înregistrat o scădere a vânzărilor cu 6,1% în iulie.

Sursa foto: Pexels

Share this article
Prev Post

Google lansează noi instrumente de sustenabilitate pentru cartografierea informațiile de mediu

Next Post

Ponderea combustibililor fosili în mixul energetic al UE, la cel mai scăzut nivel de când au început înregistrările

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next