Grădina cu Artiști a lansat concursul de creație artistică „Viață în plastic – reciclează și transformă în artă”

Echipa mini-festivalului urban Grădina cu Artiști a lansat concursul „Viață în plastic – reciclează și transformă în artă”, prin care invită artiștii profesioniști și amatori din toată țara să-și înscrie lucrările sau instalațiile outdoor cu utilitate pentru spațiul public care folosesc materiale reciclabile din plastic (PET-uri, recipiente din plastic, dopuri etc). Concursul este dotat cu premii în valoarea totală de 3.000 euro (echivalentul în lei): 2 premii de 700 și, respectiv, 300 euro (pentru lucrări mici, de 1-5 m.) și 2 premii de 1500 și 500 euro, pentru instalații.

Înscrierea la concurs se face până pe 15 septembrie a.c. prin trimiterea schiței lucrării, a 10 fotografii cu exemplificarea materialelor folosite sau cu lucrarea în sine și o scurtă descriere a conceptului acesteia (idee, detalii tehnice precum dimensiuni, tehnici utilizate în realizarea sa, materiale utilizate, modalități de montare etc), însoțite de formularul de înregistrare completat cu datele autorului/a echipei la adresa office@creativearts.ro sau completând informațiile direct pe www.gradinacuartisti.ro.    

În perioada 15 – 30 septembrie, un juriu format dintr-un reprezentant al Universității de Arte București, un reprezentant al Ordinului Arhitecților din România și doi reprezentanți ai Grădinii cu Artiști vor analiza lucrările prin intermediul schițelor și a fotografiilor trimise la înscriere, selectând cele mai bune 6 lucrări pe fiecare categorie (lucrări mici, între 1-5 m și lucrări complexe/instalații cu dimensiuni de peste 5 m). Fiecare dintre cele șase lucrări va fi punctată în vederea alegerii celor trei lucrări finaliste care vor fi expuse între 7 și 16 octombrie în parcurile Ioanid și Grădina Icoanei din Sectorul 2 București.

Aflat în cel de-al 11-lea an și la cea de-a 35-a ediție, Grădina cu Artiști este un mini-festival urban ce oferă bucureștenilor o variantă educativă și creativă de a-și petrece timpul liber în mijlocul orașului, în natură. Proiectul Grădina cu Artiști este finanțat de Primăria Sectorului 2, iar concursul este organizat în parteneriat cu Universitatea Națională de Arte București (UNARTE) și Ordinul Arhitecților din România (OAR).

Share this article
Shareable URL
Prev Post

PMB: nou apel de propuneri, cu implementare rapidă, pentru finanțarea proiectelor ONG de protecție a mediului înconjurător și a animalelor. Proiectele vor putea fi trimise și electronic

Next Post

Companiile reacționează prea lent la nevoile de viață ale consumatorilor influențați de fluiditatea schimbărilor din jurul lor (raport Accenture)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next