Companii responsabile față de mediu și oameni

„Grădinile cunoașterii”, finanțat de ENGIE, transformă Grădina Botanică „D. Brândză” într-un hub educațional și ecologic

Asociația Grădinilor Botanice din România (AGBR) va implementa în perioada următoare proiectul „Grădinile cunoașterii”, care transformă Grădina Botanică „D. Brândză” din București într-un hub educațional și ecologic unde vizitatorii de toate vârstele vor putea învăța despre biodiversitate și sustenabilitate.

Proiectul, finanțat de ENGIE Romania prin programul Platforma de mediu pentru București, presupune reabilitarea și extinderea a 3 spații unice din Grădina Botanică: Grădina Istorică, Grădina Copiilor și Grădina Italiană.

Grădina Istorică este un loc unic în România, conservând aproximativ 60 de specii și varietăți botanice utilizate în alimentația românilor până în anul 1500. Aici, vizitatorii vor putea învăța despre plantele alimentare tradiționale și importanța menținerii diversității acestora. Grădina Istorică este un model de trai sustenabil, promovând bune practici pentru grădinăritul durabil.

Grădina Copiilor este un spațiu destinat educației pentru mediu, unde copiii și adulții vor putea explora diversitatea plantelor într-un mod interactiv și distractiv. Designul grădinii, sub forma unei plante uriașe, permite vizitatorilor să înțeleagă mai bine structura și funcțiile plantelor. Fiecare parte a plantei este un loc de învățare, unde descoperirile despre natură sunt la tot pasul.

Grădina Italiană are în centru un bazin cu plante acvatice, ilustrând adaptările speciilor la mediul acvatic. Acest spațiu scoate în evidență fragilitatea ecosistemelor acvatice și impactul schimbărilor climatice asupra acestora. Reabilitarea bazinului și reintroducerea speciilor acvatice și palustre vor revitaliza acest ecosistem.

Platforma de mediu pentru București este o inițiativă lansată de Fundația Comunitară București pentru a facilita colaborarea între organizațiile societății civile, autorități, companii și cetățeni, cu scopul de a rezolva problemele de mediu ale Capitalei.

Share this article
Prev Post

Vânzările pe Flip.ro au crescut în 2023 cu 46% față de 2022. După telefoane și tablete recondiționate, urmează laptopurile și ceasurile smart

Next Post

Rezultate Swimathon 2024: 1.471.246 lei prin implicarea a peste 9.000 de donatori

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next