Companii responsabile față de mediu și oameni

GreenFields Academy – program gratuit dedicat agriculturii sustenabile, susținut de Raiffeisen Bank

GreenFields Academy ECSR
GreenFields Academy ECSR

Au început înscrierile la cea de-a treia ediție GreenFields Academy. Acesta este un program educațional gratuit, dedicat fermierilor români. GreenFields Academy este destinat celor interesați să  dobândească cunoștințe pentru punerea în practică a principiilor de conservare a mediului și biodiversității în agricultură.

Programul este organizat de platforma de agricultură AMAZAG și susținut de Raiffeisen Bank. Înscrierile sunt deschise până la data de 18 septembrie. Programul se adresează celor care vor să implementeze în fermele pe care le dețin tehnici inovatoare de agricultură sustenabilă.

Citește și: Poluarea aerului – cea mai mare amenințare globală la adresa sănătății umane (Studiu)

”Susținem programe care aduc plus valoare României și GreenFields Academy este o astfel de inițiativă, în special în contextul schimbărilor climatice și al provocărilor cu care se confruntă agricultura românească. De trei ani, GreenFields Academy le oferă fermierilor români  acces la know-how, bune practici, tehnologii inovatoare și schimb de experiențe alături de profesioniști locali și internaționali, contribuind la dezvoltarea agriculturii viitorului pe principii sustenabile”, declară Raluca Nicolescu, Director IMM, Raiffeisen Bank România.

Cursurile durează 6 luni. Formatul include 7 module de curs teoretice cu predare online, corelate cu reuniuni tehnice organizate în câmp.

Citește și: Firmele germane se tem de tranziția energetică (Sondaj)

Printre subiectele abordate în cadrul GreenFields Academy se numără:

  • tehnologii de prelucrare minimă a solului;
  • înființarea și exploatarea covoarelor vegetale;
  • sechestrarea carbonului în sol; agricultură circulară;
  • agricultură organică;
  • utilaje și echipamente folosite pentru tehnologiile de conservare a solului;
  • agricultură digitală și de precizie; protejarea biodiversității.

”Suntem încântați să sprijinim o nouă promoție de fermieri să dezvolte practici de agricultură sustenabilă. Am ajuns la a treia ediție de GreenFields Academy și, anul acesta, pe lângă sesiunile de cursuri teoretice și practice pe care le-am pregătit pentru fermieri,  ne propunem să construim o bază de date despre practicile agriculturii conservative, care să vină în sprijinul fermierilor și al industriei”, declară Laurențiu Asimionesei, reprezentant al companiei AMAZAG și fondator al GreenFields Academy.  

Cum te poți înscrie la GreenFields Academy?

Înscrierile în program se pot face completând formularul online, disponibil pe pagina https://greenfields.ro. Cererile sunt analizate. Cei care îndeplinesc condițiile de eligibilitate sunt contactați pentru susținerea unui interviu online de admitere.

Citește și: Croația are nevoie de 30.000 de lucrători pentru a atinge obiectivele de eficiență energetică pentru 2030 în sectorul clădirilor

Criterii de eligibilitate:

  • Programul se adresează fermierilor de culturi de câmp
  • Suprafața fermei: minimum 100 ha;
  • Fermierul să aibă disponibilitatea de a implementa în cadrul fermei proprii, practicile învățate la curs pe o suprafață de minimum 5 ha;
  • Cunoașterea limbii engleze (recomandat nivel mediu).

Programul se adresează fermierilor din toate zonele României, iar la finalul procesului de selecție, 30 dintre aceștia vor lua parte la GreenField Academy.

Share this article
Prev Post

Poluarea aerului – cea mai mare amenințare globală la adresa sănătății umane (Studiu)

Next Post

Incendiul din Grecia a distrus o zonă mai mare decât orașul New York

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next