Companii responsabile față de mediu și oameni

GreenWEEE, 10 mil. euro de la OTP Bank pentru a 3-a fabrică de reciclare deșeuri de echipamente electrice și electronice 

GreenWEEE International, lider de piață în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE) anunță noile planuri de investiții în a treia fabrică de reciclare. 

Membră Green Group, prezentă în Buzău din anul 2009 și în Câmpia Turzii din anul 2017, GreenWEEE își continuă strategia de dezvoltare prin construcția unei noi hale de producție și achiziția de cele mai avansate tehnologii în reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, cu o valoare a investiției de 10 milioane de euro.  
 
Noua fabrică va fi amplasată în Buzău, pe platforma industrială Frasinu, iar construcția va demara la începutul anului viitor și se estimează că va fi pe deplin operațională în trimestrul patru, 2022. La finalizarea proiectului, GreenWEEE va avea peste 325 de angajați în România, iar capacitatea totală de reciclare va crește cu 30%, însumând și operațiunile celorlalte două fabrici existente.   
Proiectul urmează să fie finanțat de OTP Bank România în cadrul unui credit sindicalizat existent. De asemenea, este cel mai recent dintr-o serie de investiții strategice semnificative, ca parte a angajamentului GreenWEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, și face trecerea către economia circulară, cu impact major în combaterea schimbărilor climatice.  

„În Uniunea Europeană, Economia Circulară este corelată cu 300-380 miliarde de euro din PIB, în timp ce în România se discută despre o nevoie substanțială pentru a se avansa în această direcție. Beneficiile pe care le aduce tranziția la un model de dezvoltare circular sunt legate de creșterea economică, forța de muncă, investiții, toate generând o creștere sustenabilă pe termen lung. În acest context, apreciem eforturile Green WEEE de a stimula un model economic sustenabil, în acord cu aspirațiile UE, și rămânem un partener financiar de încredere în susținerea unui business puternic și cu impact major în societatea în care trăim.” a declarat Gyula Fatér, Director General OTP Bank România

„Încă din 2009 ne-am angajat să deschidem calea în crearea unei economii circulare naționale puternice, prin reciclarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice, iar fracțiile rezultate să fie folosite ca materii prime secundare în diferite industrii. Această nouă fabrică evidențiază strategia grupului nostru, și anume creșterea continuă a businessului prin investiții în cele mai noi și moderne tehnologii, contribuind totodată la reducerea poluării și stimularea de materiale reciclate.” punctează Marius Costache, Director General GreenWEEE.  
 
GreenWEEE transformă DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.) în fracții cu o puritate ridicată, introduse ulterior în economie ca materii prime secundare, care sunt atât de necesare mai ales în contextul actual.  
Deșeurile provin de pe piața locală, de la operatori economici autorizați pentru preluarea responsabilității producătorului, retaileri de electronice și electrocasnice, firme de salubritate, colectori, cât și prin contracte cu mari producători.  

GreenWEEE este singura unitate din România și una dintre puținele din Europa cu licență de operare WEEELABEX, pe cinci fluxuri de tratare. Standardul WEEELABEX (www.weeelabex.org) este o recunoaștere a performanței în ceea ce privește colectarea, logistica și tratarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice.  

Despre OTP Bank  

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Cu o abordare definită prin responsabilitate, angajament şi profesionalism, OTP Bank România înțelege nevoile clienților şi contextul actual al pieţei şi este un partener de încredere în furnizarea de servicii financiare. Banca ocupă locul 9, în funcție de active, în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018.  

Despre GreenWEEE  

GreenWEEE face parte din parcul integrat de reciclare Green Group și își desfăsoară activitatea în două fabrici în România (la Buzău și la Câmpia Turzii), având o capacitate totală de tratare de 100.000 de tone/an, cu o investiție totală de 25 milioane de euro. Compania reciclează toate categoriile de deșeuri menționate în legislație, baterii și acumulatori uzați, cabluri și componente din industria automotive.

Share this article
Prev Post

Skanska și Holcim Romania, împreună pentru un mediu construit mai verde

Next Post

Dintre românii care declară că reciclează în general, doar 39% reciclează ambalajele produselor cosmetice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next