Companii responsabile față de mediu și oameni

H&M emite o primă obligațiune verde în valoare de 500 de milioane de euro pentru a sprijini finanțarea foii sale de parcurs privind circularitatea și clima

Grupul H&M a emis o obligațiune verde inaugurală în valoare de 500 de milioane euro, cu scadența la 8 ani, în cadrul programului său EMTN (Euro Medium Term Note). Obligațiunea a generat un interes deosebit în rândul investitorilor instituționali la nivel global și a fost suprasubscrisă de peste 3,5 ori.

Veniturile nete obținute din această obligațiune vor fi alocate pentru proiecte eligibile din 5 domenii, așa cum sunt definite în Cadrul grupului de finanțare durabilă publicat pe 1 septembrie 2023: Economie circulară; Clădiri verzi; Energie regenerabilă, Eficiență energetică și Managementul sustenabil al apei și gestionarea apelor uzate.

„Ne bucurăm că am reușit să atragem un interes puternic pentru obligațiunea noastră verde inaugurală din partea unui număr mare de investitori internaționali. Tranzacția (…) susține viziunea noastră de a conduce schimbarea în direcția realizării unei industrii circulare a modei cu un impact net zero asupra climei. De asemenea, suntem bucuroși să constatăm o lărgire a bazei noastre de investitori, printre care se numără mai mulți investitori verzi de top, ceea ce confirmă ambiția agendei noastre de sustenabilitate”, a declarat Adam Karlsson, CFO, H&M Group.

Obligațiunea va fi listată pe piața reglementată Euronext Dublin și a fost plasată cu ajutorul BNP Paribas, ING, J.P. Morgan, SEB și UniCredit. ING a acționat, de asemenea, în calitate de consilier pentru Cadrul de finanțare durabilă.

Ce este o obligațiune verde

O obligațiune verde este un instrument cu venit fix conceput pentru a sprijini proiecte legate de climă sau de mediu. Obligațiunile verzi sunt folosite pentru a finanța sau refinanța investiții, proiecte, cheltuieli sau active care ajută la abordarea problemelor climatice și de mediu. Guvernele și companiile private le folosesc pentru a finanța tranziția către o economie mai durabilă și cu emisii reduse de carbon.

Accesează comunicatul oficial H&M

Citește și: Obligațiuni verzi: mai multă transparență, fără greenwashing

Foto: Sistem fotovoltaic pe clădirea de birouri H&M din Stockholm

Share this article
Prev Post

Consultare publică în UK cu privire la interzicerea șervețelelor umede care conțin plastic

Next Post

McDonald’s, acuzat de ecologiști că face lobby în favoarea menținerii ambalajelor de unică folosință

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next