Companii responsabile față de mediu și oameni

Investițiile UE în protecția mediului în 2023 au fost de 67 de miliarde de euro (Eurostat)

Eurostat estimează că, în 2023, țările UE au investit aproximativ 67 de miliarde de euro în active esențiale pentru furnizarea de servicii de protecție a mediului. Aceste servicii au inclus stații de tratare a apelor uzate, vehicule pentru transportul deșeurilor, achiziții de terenuri pentru crearea unei rezervații naturale sau echipamente mai puțin poluante pentru producție.

Aproximativ 40 de miliarde de euro (60% din totalul investițiilor în protecția mediului) au fost cheltuite de corporații, atât de furnizorii specializați de servicii de protecție a mediului (de exemplu, companiile private care se ocupă de colectarea și prelucrarea deșeurilor și de canalizare), cât și de corporațiile, altele decât producătorii specializați, care achiziționează tehnologii și echipamente care reduc impactul asupra mediului care derivă din procesul lor de producție (de exemplu, echipamente care reduc emisiile atmosferice).

Sectorul administrației publice și sectorul non-profit au reprezentat restul de 40% din investiții.

Ponderea investițiilor în protecția mediului în totalul investițiilor a fost de aproximativ 1,8% în 2023. Mai exact, 1,7% din toate investițiile corporațiilor au fost investiții în protecția mediului și 4,5% din toate investițiile administrației publice.

Cea mai mare parte a investițiilor a fost legată de serviciile de gestionare a apelor uzate și a deșeurilor. În 2023, acestea reprezentau 41,6% și, respectiv, 26,6% din totalul investițiilor pentru protecția mediului.

Protecția atmosferei a reprezentat 10,4% din investițiile pentru protecția mediului. Administrarea generală a mediului, cercetarea și dezvoltarea și protecția împotriva radiațiilor au reprezentat 8,4%.

Biodiversitatea și protecția peisajului au reprezentat 6,4%, protecția solului și a apelor subterane 5,6%, iar reducerea zgomotului restul de 1,1%.

Share this article
Prev Post

Regulamentul UE privind ambalajele și deșeurile de ambalaje, explicat de DS Smith

Next Post

Ziua mondială a mediului. NEPI Rockcastle și Act for Tomorrow au lansat proiectul educațional de mediu Verdele prinde rădăcini la mall

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next