Companii responsabile față de mediu și oameni

Lansare Sustainability News Lab pentru educarea următoarei generații de comunicatori de sustenabilitate din România

Media Image Factory, agenţie specializată în dezvoltarea şi comunicarea proiectelor cu impact social, anunță lansarea Sustainability News Lab, o inițiativă „de pionierat” în România care își propune să echipeze studenții la Jurnalism și organizațiile din zona sustenabilității cu abilitățile necesare înțelegerii și comunicării acestei teme globale pe înțelesul publicului larg.

Proiectul include o serie de workshop-uri, programe de formare și oportunități de mentorat, precum și dezvoltarea unei platforme online pentru jurnalismul de sustenabilitate în România.

Inițiativa este dezvoltată sub umbrela GuerrillaVerde.ro, platformă dedicată educației de mediu în România.

Sustainability News Lab se desfășoară în trei etape, în perioada octombrie – decembrie 2023:

Etapa I: Ateliere (în luna octombrie) – vor fi abordate, teoretic și practic, subiecte din zona sustenabilității, cu incursiuni în raportarea de mediu, jurnalismul de date, storytelling și comunicarea în multimedia.

Etapa II: Cercetare și scriere (în luna noiembrie) – în urma cunoștințelor dobândite, participanții „sapă” după informații, realizează interviuri și creează articole, eseuri, conținut video și campanii de comunicare convingătoare.

Etapa III: Sustainability Star Award Competition (în luna decembrie) – punctul culminant al parcursului este Sustainability Star Award Competition: participanții intră în competiție cu materialele realizate, acestea fiind evaluate de instituțiile partenere.

Va exista, de asemenea, și o voce a publicului – care va putea vota la categoria Starul sustenabilității People’s Choice.

Printre partenerii și susținătorii Sustainability News Lab, se numără Ambasada Franței, Institutul Francez, Ambasada Suediei, Ikea, Tetra Pak, Asociația Alucro, Asociația RespoDEEE.

Mai multe informații despre Sustainability News Lab

Sursa foto: Unsplash

Share this article
Prev Post

Parteneriat România Eficientă – Renergia pentru susținerea utilizării inteligente și responsabile a energiei

Next Post

Ziua Mondială a Mediului 2024 va fi găzduită de Arabia Saudită. Republica Coreea și-a asumat rolul de gazdă în 2025

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next