Companii responsabile față de mediu și oameni

Lidl România în parteneriat cu Rețeaua Băncilor pentru Alimente organizează la nivel național o nouă acțiune de colectare a alimentelor

Pentru a veni în sprijinul comunităților defavorizate, Lidl România împreună cu Federația Băncilor pentru Alimente din România organizează o nouă colectă de alimente, în perioada 3 – 24 aprilie 2023. Lansată cu ocazia sărbătorilor de Paști, acțiunea de colectare va avea loc la nivel național, în 214 magazine din peste 90 de localități. Prin această inițiativă, clienții Lidl pot dona produse alimentare neperisabile în spațiile special amenajate la ieșirile din magazin, oferind astfel un ajutor direct persoanelor vulnerabile care se află în grija ONG-urilor partenere rețelei de Bănci pentru Alimente.

Într-un context în care o treime din produsele alimentare sfârșesc în fiecare an la groapa de gunoi, iar 1 din 3 români sunt în pericol de sărăcie sau excluziune socială, demersurile realizate de Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, au rolul de a contribui deopotrivă la reducerea acestor decalaje. Colectele de alimente organizate de Lidl România, în parteneriat cu Băncile pentru Alimente, au loc în preajma sărbătorilor de iarnă și sărbătorilor de Paști și reprezintă o soluție concretă și imediată pentru aceste probleme, fiind singurele acțiuni când pot dona direct și clienții Lidl.

An de an, demersul reprezintă un sprijin real pentru comunitățile vulnerabile din România, alimentele ajungând la cămine de bătrâni, centre de plasament pentru minori, cantine sociale sau centre pentru persoane fără adăpost. În ultimii 4 ani, prin intermediul celor șapte colecte de alimente organizate de Lidl România împreună cu Rețeaua Națională a Băncilor pentru Alimente, au fost colectate și donate peste 178 de tone de alimente, care au ajuns la peste 225 de ONG-uri care sprijină persoane din comunități vulnerabile.

Produsele care pot fi donate sunt semnalizate la raft în magazinele Lidl participante și fac parte din categorii neperisabile, care nu necesită o temperatură specială de păstrare, precum: alimente de bază (ulei, făină, zahăr, orez, ingrediente de copt), conserve de legume, conserve de carne, conserve de fructe, paste făinoase, sosuri, lapte UHT (care se păstrează la temperatura camerei), produse de patiserie ambalate, biscuiți, cafea, ceai, dulceață și gemuri. Lista completă a magazinelor participante la cea de-a opta colectă de alimente poate fi consultată aici

Share this article
Prev Post

AFM: 150 mil. de lei pentru proiecte ONG de educație privind protecția mediului

Next Post

Premiul global de 100.000 de dolari pentru mediu al Universității St Andrews

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next