Companii responsabile față de mediu și oameni

Nestlé, Mars Wrigley, Ferrero susțin legea UE anti-defrișări, arată un document consultat de Reuters

Giganții bunurilor de consum, printre care Nestlé, Mars Wrigley și Ferrero, au sprijinit viitoarea interdicție a Uniunii Europene privind bunurile importate legate de despăduriri, în contextul în care unele companii au cerut amânarea acesteia, se arată într-un document consultat de Reuters.

Legea privind combaterea defrișărilor din cadrul blocului comunitar urmează să intre în vigoare la sfârșitul anului. Practic, începând cu 30 decembrie 2024, legea va impune companiilor care vând cacao, cafea, ulei de palmier și alte produse în UE să demonstreze că lanțurile lor de aprovizionare nu contribuie la distrugerea pădurilor.

Guvernul SUA și mai multe grupuri industriale, inclusiv Confederația Industriilor Europene ale Hârtiei, doresc amânarea acestei politici, invocând diverse motive, printre care și faptul că sistemele UE de gestionare a conformității sunt nefinalizate.

Dar iată că unii producători importanți de ciocolată susțin Bruxelles-ul în acest demers. Într-un document comun transmis echipei președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, gigantul alimentar Nestle, producătorul M&M Mars Wrigley și firma de ciocolată Ferrero își arată susținerea și îndemnă UE să facă mai mult pentru a ajuta companiile să respecte data intrării în vigoare a e legii anti-defrișări.

„EUDR (Regulamentul UE privind defrișările) reprezintă un pas important în direcția transformării necesare a sectorului de cacao și ciocolată, contribuind la minimizarea riscului de defrișare asociat acestor produse introduse pe piața UE”, se arată în document.

Documentul a fost semnat, de asemenea, de Tony’s Chocolonely, de Fair Trade Advocacy Office și de rețeaua Voice de organizații care lucrează în domeniul sustenabilității în sectorul cacauei.

Până în prezent, Bruxelles-ul a rezistat solicitărilor de amânare a acestei politici, despre care UE afirmă că este necesară pentru a pune capăt tendinței de distrugere a mediului, care a dus la pierderea a aproximativ 10% din pădurile lumii din cauza despăduririlor în perioada 1990-2020.

Potrivit unei analize realizate de grupul de advocay Global Witness, cel puțin 120 mil. de tone de emisii de CO2 au fost cauzate de despăduririle asociate importurilor UE de bunuri legate de păduri în perioada 2021-2022.

Sursa foto: Nestlé

Share this article
Prev Post

22 iulie 2024 a fost cea mai călduroasă zi din istoria măsurătorilor meteorologice

Next Post

Leroy Merlin a investit aprox. 1,5 mil. euro pentru proiecte de sănătate, mediu și educație în 2023

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next