Companii responsabile față de mediu și oameni

O afacere mai sustenabilă este o afacere mai profitabilă (Studiu)

În această săptămână a fost publicată o cercetare privind modul în care activitățile de mediu, sociale și de guvernanță (ESG) au influențat performanța financiară a 100.000 de întreprinderi, demonstrând că o activitate mai responsabilă este, de obicei, mai profitabilă.

Publicat de Bain & Company și EcoVadis și citat de publicația edie, studiul acoperă 80.000 de companii private și alte 20.000 de companii cotate la bursă, cu diverse obiecte de activitate la nivel mondial.

Deși nu toate întreprinderile preocupate a-și îmbunătăți impactul social și de mediu au înregistrat o creștere a veniturilor și a profitului, cele mai multe companii și-au îmbunătățit performanța financiară. Și, în toate cazurile, studiul nu a constatat „nicio corelație negativă puternică”.

Studiul evidențiază patru corelații puternic pozitive între ESG și profitabilitate. Una dintre acestea este aceea că întreprinderile cu cei mai mulțumiți angajați au o creștere a veniturilor pe trei ani cu până la 6% mai mare decât cele cu cei mai puțin mulțumiți angajați. Perioada de trei ani evaluată este 2019 – 2021.

Angajații din firmele cu un accent puternic pe ESG au mai multe șanse de a fi mulțumiți, deoarece este mai probabil să beneficieze de salarii echitabile și de un mediu de lucru sigur. De asemenea, este mai probabil ca aceste firme să ofere beneficii suplimentare, cum ar fi servicii de îngrijire a copiilor, asistență medicală, crearea de rețele și perfecționarea profesională.

O altă oportunitate de a alinia profitabilitatea și sustenabilitatea este concentrarea pe eficiența energetică și pe achizițiile de energie regenerabilă. Studiul a constatat că această corelație este deosebit de puternică în industriile energofage și energo-intensive, cum ar fi transporturile și industria prelucrătoare. În plus, beneficiile au fost mai mari pe piețele cu taxe pe carbon, cum ar fi UE.

A treia oportunitate evidențiată în studiu este asigurarea diversității în consiliile de administrație. Companiile cu cea mai mare pondere a femeilor în echipa lor de conducere au crescut de două ori mai repede între 2019 și 2021 decât cele cu cea mai mică pondere.

Bain & Company atribuie această tendință faptului că echipele de conducere mai diverse pot oferi „o viziune mai largă asupra oportunităților și riscurilor”.

Mai multe informații despre studiu

Share this article
Prev Post

ECOTIC a lansat o campanie de colectare a surselor și corpurilor de lumină dedicată firmelor de mentenanță

Next Post

Emisiile de gaze cu efect de seră din Japonia au crescut cu 2% în anul fiscal 2021-2022 pe fondul revigorării economice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next