Companii responsabile față de mediu și oameni

OMV Petrom și Flip.ro oferă o nouă viață terminalelor mobile destinate casării

OMV Petrom demarează un nou proiect de susținere a economiei circulare prin semnarea unui parteneriat cu Flip.ro. Astfel, peste 500 de terminale mobile destinate casării, au fost achiziționate de compania Flip.ro și vor fi recondiționate și revândute cu o garanție de 12 luni. Contractul, semnat pentru o perioada de trei ani, prevede preluarea a peste 2.500 de terminale mobile.  

Alina Popa, CFO OMV Petrom: „Prin reintroducerea în circulație a terminalelor mobile recondiționate, contribuim la reducerea volumului de deșeuri și a emisiilor de carbon. Dovedim astfel că proiectele de economie circulară pot fi implementate cu succes pe piața din România.” 

Nicolae Trofin, Chief Sales Business Partnerships în cadrul Flip.ro: ”Ne bucurăm că o companie atât de importantă, așa cum este OMV Petrom, a ales să se implice în acest proiect important de economie circulară. Prin această colaborare repunem pe piață sute de noi terminale și contribuim astfel la protecția mediului. Suntem convinși că și alte companii vor urma exemplul OMV Petrom și vor alege să recicleze terminalele mobile care altfel ar fi devenit deșeuri”.

OMV Petrom sprijină și alte proiecte de economie circulară, cu impact social. Compania s-a implicat activ în repunerea în circulație a computerelor recondiționate, prin intermediul proiectului Let’s click on Romania, dezvoltat printr-un parteneriat între companii private, ONG-ul Ateliere fără Frontieră și 230 de școli din zone defavorizate. În timpul proiectului, 4.000 de computere recondiționate au fost donate către 110 școli publice. Prin acest proiect, a fost evitată emisia a aproape 600 de mii kg CO2.

Credit foto: pagina de Fb OMV Petrom

Share this article
Prev Post

ASR și Lidl lansează de Ziua sustenabilității în România un apel de conștientizare și acțiune comună pentru combaterea schimbărilor climatice

Next Post

KPMG: doar 64% din companiile G250 recunosc formal că schimbările climatice reprezintă un risc pentru afacerea lor. Majoritatea firmelor cu capital românesc nu publică informații consistente de ESG sau sustenabilitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next