Pădurea Copiilor a încheiat recent o campanie de plantare în Comuna Filipeștii de Târg, Județul Prahova. Sprijinit financiar de HP Inc., proiectul de împădurire s-a concretizat prin aproximativ 12.000 de puieți plantați pe 2 hectare de teren degradat. Stejarul brumăriu și roșu, plopul alb, teiul, vișinul turcesc, sălcioara, ulmul, frasinul de Pensilvania, arțarul tătărăsc, cătina, cornul sunt speciile care vor forma viitoarea Pădure HP din această zonă.
În paralel cu lucrările din Filipești, 100 de angajați HP au primit de la Pădurea Copiilor câte un puiet de stejar sau tei pe care l-au plantat în comunitatea lor. Prin acest gest, echipa HP susține prin exemplul propriu această inițiativă comună HP – Pădurea Copiilor.
Timp de cinci ani, puieții din Filipești vor fi monitorizați și îngrijiți prin lucrări de întreținere, iar la încheierea primilor doi ani de vegetație vor avea loc activități de replantare în sezonul de toamnă acolo unde va fi nevoie. Inițiativa va avea în acest fel un impact benefic pentru 6.700 de locuitori din Filipeștii de Târg și, indirect, pentru 230.000 de oameni care trăiesc în zona industrializată adiacentă orașului Ploiești.
„Misiunea noastră este ca, împreună, să asigurăm oamenilor un viitor în care să se bucure de beneficiile pădurilor”, subliniază Mugur Pantaia, Managing Director HP Inc. Romania. „Știința este fără echivoc, iar nevoia de a acționa este mai urgentă ca niciodată. De aceea sunt mândru că HP poate contribui la această inițiativă și la plantarea de arbori în zone care au foarte mare nevoie să fie regenerate prin împădurire.”
În România, zonele secetoase s-au extins în ultimele decenii, iar în prezent zonele cele mai afectate sunt cele din sudul şi sud-estul țării. În acest context, conform celei mai recente Strategii Naționale pentru Schimbări Climatice, principala măsură de adaptare la efectele schimbărilor climatice este intensificarea procesului de împădurire. Această măsură este cu atât mai urgentă cu cât în România suprafaţa împădurită a scăzut de la 7,048 milioane de hectare în 2016, la 6,929 milioane de hectare în 2020, potrivit estimărilor Eurostat, plasând țara noastră printre ultimele țări din UE din acest punct de vedere.
Informații despre evoluția proiectului pot fi accesate pe site-ul padureacopiilor.ro și pe facebook.com/padureacopiilor.