Companii responsabile față de mediu și oameni

Parisul va interzice plasticul de unică folosință la Jocurile Olimpice din 2024

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a declarat recent că municipalitatea vrea să interzică plasticul de unică folosință la Jocurile Olimpice din 2024, ca parte a eforturilor de a aborda criza globală a poluării cu plastic.

„Am decis să facem din Jocurile Olimpice primul mare eveniment major fără plastic de unică folosință”, a declarat Hidalgo, citat de Reuters, într-o conferință de presă a Forumului internațional al primarilor împotriva poluării cu plastic.

Coca-Cola, gigantul american al băuturilor răcoritoare și sponsorul desemnat al Jocurilor Olimpice de la Paris, își va distribui produsele în sticle reutilizabile și în peste 200 de fântâni de băuturi răcoritoare.

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Paris au declarat că vor să reducă la jumătate amprenta de carbon în comparație cu precedentele Jocuri de vară de la Rio, din 2016, și Londra, din 2012. Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul trecut s-au desfășurat cu ușile închise din cauza pandemiei COVID.

Programul Națiunilor Unite pentru Mediu a publicat pe 16 mai un raport în care se spune că țările ar putea reduce poluarea cu plastic cu 80% până în 2040, folosind tehnologiile existente și făcând schimbări politice majore. Organismul ONU și-a publicat analiza în contextul reuniunii țărilor la Paris pentru o a doua rundă de negocieri în vederea elaborării unui tratat global care să aibă ca scop eliminarea deșeurilor din plastic.

Sursa foto: Getty Images

Share this article
Prev Post

Granturile INGENIOUS 2023 pentru inovare. IMM-urile pot obține finanțări de până la 60.000 euro pentru soluții digitale și ecologice

Next Post

România Eficientă. Investiție de 1,5 milioane euro pentru extinderea și reabilitarea Grădiniței „Zig-Zag” din Ovidiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next