Companii responsabile față de mediu și oameni

PepsiCo va produce chipsurile Cheetos și Lay’s folosind energie verde olandeză

PepsiCo a anunțat că intenționează să renunțe treptat la utilizarea gazului natural la o fabrică din Olanda și să adopte un sistem bazat pe energie electrică regenerabilă pentru a produce chipsurile Cheetos și Lay’s, potrivit Reuters.

Compania energetică olandeză Eneco, deținută de Mitsubishi, va fi unul dintre partenerii PepsiCo, ca furnizor de energie electrică obținută din parcurile solare și eoliene din zonă.

Proiectul verde din orașul olandez Broek op Langedijk, unde Pepsi produce anual 1,6 milioane de pungi de chipsuri, va înlocui anual 4,5 milioane de metri cubi de gaz, responsabile pentru generarea a 8.500 de tone de emisii de dioxid de carbon.

„Dacă acest lucru va funcționa, îl vom putea replica și în alte locații din întreaga lume”, a declarat Japo Ouwerkerk, purtător de cuvânt al Pepsi.

Noul proiect din Broek op Langedijk, aflat la 90 de kilometri nord de Amsterdam, este planificat să fie finalizat până la sfârșitul lui 2023.

Foto credit: eneco.com

Share this article
Prev Post

Valurile de caniculă din această vară au provocat cel mai mare număr de decese în exces în rândul vârstnicilor din Anglia

Next Post

Transavia lansează Autentic Românesc, un program de asociere și promovare a celor mai valoroase și sustenabile mărci românești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next