Companii responsabile față de mediu și oameni

Platforma de mediu pentru București a anunțat câștigătorii În ZONA TA

În ZONA TA, cea mai nouă acțiune a Platformei de mediu pentru București, a anunțat proiectele de mediu câștigătoare propuse de grupuri de inițiativă și ONG-uri bucureștene.

Acestea sunt:

  1. Spații Verzi Sănătoase, prin Asociația Aspire to Change – „Bucureștii Verzi și Noi”. 7 spații verzi (800 mp) vor fi amenajate și întreținute sustenabil cu ajutorul comunității și autorităților. Vor apărea pajiști perene, arbuști autohtoni și compostare. Plus un ghid de bune practici pentru primării și ADP-uri.
  2. Grupul de Inițiativă Civică Wilson – „Verde concret(e). De la gri la viață”. Curtea interioară betonată a blocului Wilson devine o grădină și un spațiu de evenimente comunitare. Vecinii vor avea și o parcare pentru biciclete și sesiuni de plantare și pictură.
  3. GIC ConstantinIDE.I.civice – „Redăm grădina comunității”. Grădina blocului și ghenele de colectare separată a deșeurilor vor fi înfrumsețate. Sesiuni educative despre grădinărit și reciclare pentru toți locatarii.
  4. Asociația Alte Abilități – „Grădina Comunitară de la Muzeul Național al Hărților”. Grădina muzeului va fi revitalizată cu plante native și flori sălbatice. Ateliere de grădinărit și evenimente ecologice vor transforma acest spațiu într-un loc de socializare și relaxare. Asociația inspiră și alte instituții să adopte practici ecologice!
  5. Mihalache CIVIC 113 – „Regenerare grădini urbane Bloc 11”. Spațiile verzi locale sunt regenerate cu arbuști, flori și sisteme de udare. Grupul va colabora cu ADP Sector 1 și va implica comunitatea în grădinărit și educație ecologică.
  6. Plevnei Civic – „Ia un loc la tine la bloc”. Curtea interioară a blocului de pe Calea Plevnei 44 devine un hub comunitar verde. Proiectul vrea să crească biodiversitatea și rata de reciclare și să consolideze sentimentul de apartenență între vecini.
  7. LIFE Association – Long-lasting Innovations for Europe, Inovatii Durabile Pentru Europa – „Grădina din Grădiniță”. La Grădinița 232 din sectorul 3, este dezvoltată o grădină urbană pedagogică. Copiii, părinții și cadrele didactice vor crea și întreține această grădină, învățând despre importanța educației ecologice.
  8. Bloc M57 – „Panait Cerna nr. 4 – Verde”. Se va reabilita grădina blocului M57 prin plantarea de arbori, flori și plante diverse. Comunitatea va fi implicată în curățarea grădinii și învățarea îngrijirii acesteia, sub îndrumarea specialiștilor
  9. Acasă la Unirii – „Unirii la înălțime”. Trei spații irosite sunt transformate în spații verzi, cu grădini productive și panouri fotovoltaice. Comunitatea este implicată în promovarea spiritului ecologic și a reciprocității.

În plus, Asociația Străzi pentru Oameni caută soluții de regenerară urbană a unui spațiu neglijat folosit ca parcare chiar în Piața Revoluției. În următoarele patru luni mobilizează comunitatea locală, lucrează cu o echipă de urbaniști și caută soluții pentru a transforma acest loc într-un spațiu de socializare și relaxare, inclusiv pentru skateri.

Cele 9 proiecte au fost selectate dintr-un număr de 20 de inițiative care, odată ajunse în finală, au intrat într-un incubator de proiecte unde au primit consultanță de la specialiști pentru transformarea ideilor de îmbunătățire a calității mediului din micro-comunitatea proprie în proiecte viabile ce pot primi finanțare de până la 15.000 euro/proiect.

Inițiată de Fundația Comunitară București împreună cu ING Bank România, Platforma de mediu pentru București urmărește dezvoltarea participativă a unei viziuni comune de mediu pentru Capitală a stakeholderilor implicați în domeniu (organizații neguvernamentale și grupuri de cetățeni, autorități publice locale și centrale, companii etc) pornind de la date, probleme și soluții care pot fi scalate.

Share this article
Prev Post

EFdeN a lansat cu sprijinul ENGIE Ghidul Prosumatorului Sustenabil

Next Post

Resursele de energie electrică s-au redus cu 1,2% în primele 4 luni ale anului. Producţia în centralele fotovoltaice a urcat cu 50% (INS)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next