ProCredit Bank a lansat creditul ProGreen pentru panouri fotovoltaice dedicat persoanelor fizice, destinat persoanelor fizice care vor să facă tranziția la o sursă de energie regenerabilă.
Creditul ProGreen face parte din oferta de credite verzi ProGreen destinată persoanelor fizice. Valoarea maximă care poată fi acordată prin acest credit este de 150.000 de lei, pentru o perioadă de creditare de până la 5 ani, fără plata unui avans, a unor comisioane de acordare sau de analiză a dosarelor. Clienții pot alege între o dobândă anuală variabilă de IRCC + 3,28% sau una fixă de 10%.
Mai multe informații despre creditul ProGreen pentru panouri fotovoltaice pot fi accesate pe pagina dedicată produsului.
ProCredit Bank, orientată spre sustenabilitate și protecția mediului
Portofoliul băncii de împrumuturi verzi a depășit 80 de milioane de euro în decembrie 2022, reprezentând peste 22% din volumul total de credite aflate în derulare, cu investiții în eficiență energetică, împrumuturi pentru energie regenerabilă și alte investiții în proiecte prietenoase cu mediul. În cadrul acestor credite verzi, ponderea investițiilor în energie regenerabilă s-a dublat în 2022 față de 2021. Topul sectoarelor finanțate prin credite verzi după volum sunt: producție (32%), agricultură (30%), comerț (13%).
Banca a făcut un pas suplimentar spre protecția mediului și a adăugat producția de articole din plastic de unică folosință în Lista de excludere, astfel asumându-și responsabilitatea de a sprijini tranziția companiilor implicate în acest tip de producție și de a implementa mecanisme de filtrare a solicitărilor de finanțare.
Pentru a îmbunătăți impactul pe care Banca îl are asupra mediului, ProCredit Bank s-a alăturat inițiativei Partnership for Carbon Accounting Financials (PCAF), un standard pentru măsurarea și divulgarea amprentei de carbon generată ca urmare a activităților de creditare (scop 3).
„Refresh” este un alt demers al ProCredit Bank care contribuie la protejarea mediului. Inițiat anul trecut de Asociația pastel printr-o acțiune de ecologizare în Parcul Natural Văcărești, proiectul a continuat în acest an în Pădurea Băneasa.