Companii responsabile față de mediu și oameni

S-a prelungit perioada de aplicare în programul de granturi „Cu Apele Curate”, susținut de Lidl

Programul de finanțare pentru ONG-uri cu experiență în domeniul mediului, „Cu Apele Curate”, s-a prelungit, astfel încât înscrierea proiectelor este deschisă până la data de 21 decembrie 2023, ora 18:00, pe platforma http://grantwizzard.ro/communitygrant.

Organizațiile care au urcat deja proiectul pe platformă pot solicita accesarea acestuia, dacă mai vor să facă modificări.

Valoarea proiectului trebuie să fie de maximum 50.000 de lei, în cazul granturilor mici și de maximum 300.000 de lei, în cazul granturilor mari, intervalul de implementare fiind 1 aprilie 2024 – 30 martie 2025.

Granturile mici se adresează organizațiilor neguvernamentale mici, locale, care rezolvă probleme punctuale legate de poluarea cu plastic a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți, cu care se confruntă comunitatea lor și care, de regulă, au bugete mici.

Granturile mari se adresează coalițiilor de organizații neguvernamentale din România cu experiență în domeniul mediului, capabile să propună soluții de gestionare a problemei poluării cu plastic a apelor Dunării și afluenților direcți și indirecți ai Dunării. 

Aplicanții vor primi decizia de finanțare până la data de 23 februarie 2024. Decizia privind proiectele care vor fi finanțate în această rundă va fi luată de un juriu alcătuit din reprezentanți ai Lidl România, ARC și ai Asociației MaiMultVerde.

Regulamentul acestei runde poate fi citit aici.

Administratorul programului de granturi este ARC România. Pentru orice întrebări, puteți scrie pe adresa de e-mail: dana.m@arcromania.ro.

„Cu Apele Curate” este un program susținut de Lidl România ce contribuie la obiectivele strategiei REset Plastic a Grupului Schwarz, din care retailerul face parte. Strategia REset Plastic cuprinde cinci zone de acțiune – de la evitarea folosirii plasticului în ambalaje și regândirea design-ului acestora, la reciclare și acțiuni de ecologizare, până la inovare și educare în domeniu.

Programul se desfășoară în parteneriat cu Asociația MaiMultVerde, Centrul de Resurse pentru Participare Publică (CeRe), BlocZero și Asociația pentru Relații Comunitare (ARC).

Share this article
Prev Post

S-a publicat CCPI 2024 – Indexul de performanță al țărilor în domeniul schimbărilor climatice. România, locul 24 în clasament

Next Post

Noul Kaufland Popa Nan – primul din București cu o mini-pădure urbană în parcare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next