Companii responsabile față de mediu și oameni

Toyota are în plan o investiție de 1,8 miliarde de dolari în următorii 5 ani pentru producția de vehicule electrice în Indonezia. Și Mitsubishi are intenții similare în zonă

Producătorul auto japonez Toyota Motor Corp vrea să investească 1,8 miliarde de dolari în Indonezia, în următorii 5 ani, pentru producția de vehicule electrice, a anunțat zilele trecute ministrul indonezian al Economiei, Airlangga Hartarto, citat de Reuters.

Anunțul vine după cel făcut de statul indonezian în această săptămână referitor la intențiile Mitsubishi Motors Corp de a investi peste 650 de mil. USD în următorii 3 ani în producția zonală de vehicule hibride și electrice.

Indonezia și-a propus să devină un hub global în producerea și exportul de vehicule electrice, prin procesarea resurselor sale bogate utilizate în producția bateriile cu litiu.

„Cred că cererea de vehicule electrice, indiferent că sunt cu patru sau două roți, va continua să crească în Indonezia și în țările din Asia de Sud-Est”, a spus Airlangga după întâlnirea cu vicepreședintele Toyota, Shigeru Hayakawa, care a avut loc cu o zi înainte de anunțul oficial făcut de ministrul indonezian.

Indonezia, care are o populație de 270 de milioane de locuitori, și-a stabilit ca obiectiv național să aibă în trafic 13 milioane de motociclete și 2,2 milioane de mașini electrice până în 2030, obiectivul final fiind de a înlocui complet vânzările de vehicule poluante până în 2050.

Foto credit: Jakarta Globe

Share this article
Prev Post

Nestlé a lansat producția de cafea Nescafé în cea mai modernă și sustenabilă fabrică a companiei, construită în Mexic, în urma unei investiții de 340 mil. de dolari

Next Post

„Putem să curățăm mizeria pe care am făcut-o și să oferim lumii șansa să se vindece”. Prelegeri TED inspiraționale susținute pe tema schimbărilor climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next