În contextul Zilei Sustenabilității, marcată în România pe 27 octombrie, Theodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA, subliniază importanța inițiativelor care inspiră și educă: „Prin inițiativele noastre concrete, ne propunem să inspirăm și să educăm piața, demonstrând că sustenabilitatea nu este doar o alegere, ci o responsabilitate pe care ne asumăm zi de zi. Astfel, Ziua Sustenabilității este un bun prilej de a reflecta asupra impactului acțiunilor noastre și de a celebra realizările care susține angajamentul nostru pentru producție responsabilă. Recunoașterile Gold și SIlver în cadrul Community Index® 2024, primite luna trecută,reflectă angajamentul nostru de a fi un etalon al industriei în respectarea celor mai ridicate standarde, făcând zi de zi exact ceea ce trebuie, de la bob la furculiță.”
TRANSAVIA a primit și recunoașterea Gold în cadrul Community Index® 2024, în categoria Protecția Animalelor. Analiza complexă a celor 43 de indicatori aliniați la cele mai importante standarde internaționale din domeniul investițiilor în comunități, a arătat că proiectul „Tratarea responsabilă a puilor. Bunăstarea animalelor”, urmărește folosirea generalizată a celor mai bune practici și tehnologii existente, din punct de vedere economic și ecologic în toate activitățile de producție.
„Ne bucurăm că ne sunt recunoscute eforturile pentru a avea o producție responsabilă de produse sigure și de înaltă calitate, cu care contribuim la siguranța și satisfacția consumatorilor, în timp ce respectăm bunăstarea animalelor și a mediului înconjurător. Și ne mândrim când evaluările realizate de experții Community Index® 2024 validează că facem ce spunem și spunem ce facem”, declarăTheodora Popa, Vicepreședinte TRANSAVIA.
Proiectul premiat are la bază certificarea GLOBAL S.L.P. (Smart Livestock Practices Standards) obținută de TRANSAVIA în premieră în România în primăvara acestui an, în urma unui audit la fermele de creștere pui unde s-au înregistrat ZERO neconformități. Astfel TRANSAVIA contribuie la practici a agro-alimentare ustenabile, la protecția mediului și asigură calitatea și siguranța produselor, având impact pozitiv asupra sănătății publice.
„Standardul GLOBAL S.L.P. este bazat pe ani de cercetare în colaborare cu experți internaționali, fiind conceput pentru a sprijini o mai bună protecție a consumatorilor și a mediului, o producție durabilă, bunăstare socială și a animalelor. Integrează cele mai bune practici generale menite să reducă risipa de resurse vitale și să asigure sustenabilitatea pentru generațiile viitoare, urmărind o serie de criterii științifice, care depășesc cerințele legale, sunt fezabile economic și pot fi cuantificate și auditate”,explică Marian Sabău, Director Calitate și Siguranța Alimentului TRANSAVIA.
În cadrul Community Index® 2024, în care au fost evaluate peste 850 de proiecte pentru 21 de categorii, TRANSAVIA a primit și recunoașterea SILVER în categoria Reduce Reuse Recycle cu proiectul De la Bob la Furculiță și Înapoi, care are ca obiectiv utilizarea integrală a subproduselor nedestinate consumului uman rezultate din lanțul tehnologic, evitând, practic, generarea de deșeuri.
TRANSAVIA operează sustenabil cu un model de business integrat 100% vertical, cu facilități deținute, bazat pe cele mai bune practici și cele mai stricte protocoale în întreg lanțul de producție și distribuție, de la bob la furculiță. Este singurul producător din țară care oferă produse din carne de pui provenită exclusiv de la puii crescuți în fermele deținute, garantând siguranța și calitatea superioară.
Liderul pieței avicole din România publică Rapoarte de Sustenabilitate din 2019 și este singura companie cu capital 100% românesc care și-a asumat standardele pentru a fi co-semnatară a Codului de Conduită al UE cu privire la Practicile Responsabile Comerciale și de Marketing în Sectorul Alimentar.
Community Index evidențiază bune practici și proiecte strategice care pun accent pe aspecte precum implicarea părților interesate sau măsurarea impactului pe termen mediu și lung. Analiza în urma căreia se acordă distincțiile Community Index a pornit de la o bază de date de peste 850 de proiecte sau programe, derulate în ultimul an, fiind un instrument de benchmarking pentru programele sau proiectele implementate în beneficiul comunităților și care ajută la o înțelegere mai profundă a contextului local și național.