Companii responsabile față de mediu și oameni

Transportul public din Oslo va fi complet electric în 2023. Orașul își propune să fie complet lipsit de emisii până în 2030

Oslo urmează să devină prima capitală din lume cu un sistem de transport public complet electric până la sfârșitul anului 2023, ca parte a obiectivului său de a deveni primul oraș din lume fără emisii până în 2030.

Această inițiativă în domeniul transporturilor presupune înlocuirea autobuzelor diesel cu 450 de autobuze electrice, în cadrul unui program de aprox. 47 de milioane de dolari, despre care Sirin Stav, viceprimarul responsabil cu mediul și transporturile, a declarat că va permite orașului să economisească bani pe termen lung.

Autobuzele electrice nu au fost doar cu 5% mai ieftine decât echivalentele diesel, dar vor fi și mai ieftin de întreținut, a precizat viceprimarul, citat de Reuters.

Măsura luată de Oslo are loc în contextul în care marile orașe din întreaga lume încearcă să reducă poluarea aerului și în timp ce guvernele și activiștii finalizează pregătirile pentru summitul COP27 al ONU privind clima, care va avea loc luna viitoare în Egipt.

Orașul de 700.000 de locuitori a electrificat deja majoritatea feriboturilor care navighează pe fiordul aflat în partea de sud.

Foto credit: Reuters/Victoria Klesty

Share this article
Prev Post

Proiectul „Străzi îngrijite” finanțat de McDonald’s UK, câștigător al premiului I Global Good Awards la categoria „Cea mai bună campanie a anului”

Next Post

OMV Petrom investește prin programul România Eficientă 1,4 mil euro pentru reabilitarea școlii gimnaziale Liliești din Băicoi la standard de clădire cu un consum de energie aproape zero

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next