Companii responsabile față de mediu și oameni

Vodafone a dezvoltat tehnologia IoT care-i permite furnizorului de căpșuni al turneului de la Wimbledon să își eficientizeze operațiunile de producție și să reducă emisiile de carbon

Hugh Lowe Farms – care de aproape 30 de ani aprovizionează cu căpșuni turneul de tenis de la Wimbledon – a implementat tehnologia de ultimă generație a operatorului de telefonie mobilă Vodafone, care urmărește produsele pe tot parcursul ciclului lor de viață, identificând astfel punctele în care impactul asupra mediului poate fi redus, informează BusinessGreen.

Dezvoltatorul noii tehnologii Internet of Things (IoT), susține că aceasta ar putea contribui la reducerea emisiilor de carbon la nivel mondial. Vodafone estimează că introducerea tehnologiei IoT ar putea ajuta industriile agricole să economisească între 2,4 și 4,8 milioane de tone de CO2 pe an, în timp ce noile tehnologii precum 5G și IoT ar putea ajuta Marea Britanie să își reducă emisiile de carbon cu până la patru procente pe an, în special în sectoarele transporturilor, producției și agriculturii.

Compania a anunțat recent că va colabora cu clienți din întreaga lume pentru a implementa tehnologia IoT în încercarea de a economisi peste 350 de milioane de tone de CO2e (echivalenții dioxidului de carbon) până în 2030.

Vodafone a declarat că, deoarece căpșunile care ajung la All England Lawn Tennis Club trebuie să fie în cele mai bune condiții posibile, a pus la dispoziția Hugh Lowe Farms un nou dispozitiv de urmărire, care permite fermei să monitorizeze traseul fiecărui transport. Tehnologia oferă un feedback detaliat privind temperatura, coliziunile și vibrațiile din ambalaj, ceea ce ajută la optimizarea călătoriilor și la reducerea la minimum a risipei de alimente.

Între timp, furnizorul utilizează și platforma MYFARMWEB a Vodafone pentru a găsi și a oferi oportunități de eficiență operațională și de reducere a emisiilor pe măsură ce căpșunile cresc.

“Tehnologia are puterea de a schimba societatea în bine și o putem vedea în acțiune la Hugh Lowe Farms”, a declarat Nick Gliddon, director de afaceri la Vodafone UK. “Nu numai că tehnologia noastră IoT ajută echipa să își eficientizeze operațiunile și să producă cele mai bune căpșuni, dar îi ajută și să fie cât mai prietenoși cu mediul înconjurător, reducând consumul excesiv de apă și minimizând emisiile de gaze cu efect de seră.”

Căpșunile sunt deosebit de sensibile la boli sau daune și se speră că noua tehnologie va permite Hugh Lowe Farms să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la modul de optimizare a producției și de minimizare a pierderilor, permițând atât condiții de creștere mai bune și mai durabile, cât și un randament și o calitate sporită a recoltei.

“Este un mare privilegiu să fim singurul furnizor de căpșuni pentru Wimbledon, un rol pe care îl avem de aproape 30 de ani”, a declarat Marion Regan de la Hugh Lowe Farms. “Acum folosim tehnologia de ultimă generație a Vodafone pentru a putea livra căpșuni de cea mai bună calitate din toate timpurile, toate produse într-un mod mai sustenabil, pentru ca fanii să se bucure de ele.”

Vestea vine la doar câteva săptămâni după ce Vodafone a pus în funcțiune primul stâlp cu antene de telefonie mobilă din Marea Britanie alimentat cu energie solară și eoliană, pe un amplasament din Pembrokeshire, Țara Galilor.

Stâlpul a fost special conceput pentru a oferi acoperire 4G comunității din Eglwyswrw, dar, spre deosebire de infrastructura convențională a rețelei de telefonie mobilă, acesta a fost dezvoltat pentru a funcționa fără a fi nevoie de o conexiune la rețeaua electrică.

Share this article
Prev Post

Implicarea în comunitate și așteptările de CSR ale cetățenilor din Europa Centrală și de Est. Românii, printre cei mai sensibili la cauzele sociale și practicile responsabile ale mediului de afaceri (studiu)

Next Post

România va primi un grant de 14 mil. dolari din partea SUA pentru dezvoltarea reactoarelor modulare mici, un instrument esențial în lupta împotriva schimbărilor climatice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next