Companii responsabile față de mediu și oameni

Wizz Air a fost numită cea mai sustenabilă companie aeriană low cost pentru al treilea an consecutiv

Companie de zbor sustenabilă Wizz Air ECSR
Companie de zbor sustenabilă Wizz Air ECSR

Wizz Air a fost numită cea mai sustenabilă companie aeriană low-cost pentru al treilea an consecutiv în cadrul World Finance Sustainability Awards 2023.

Revista World Finance a apreciat acreditările Wizz Air în materie de sustenabilitate și angajamentul său de a reduce intensitatea emisiilor cu încă 25% până la sfârșitul deceniului. Juriul a recunoscut investițiile continue ale companiei aeriene în cele mai recente tehnologii, reînnoirea flotei sale de aeronave, inițiativele de eficientizare a consumului de combustibil, parteneriatele dedicate combustibililor sustenabili pentru aviație (SAF), inclusiv investițiile în cercetarea, dezvoltarea și explorarea aeronavelor alimentate cu hidrogen alături de Airbus.

Citește și: ROENEF – Pentru a ne atinge obiectivele climatice, rata de renovare energetică din România ar trebui să se tripleze

Acum, în al cincilea an, World Finance Sustainability Awards celebrează companiile care pun sustenabilitatea în fruntea propriilor operațiunilor. Categoriile de premii acoperă treizeci de industrii, de la asistență medicală și banking digital până la aviație.

Wizz Air a atins cea mai scăzută intensitate a carbonului pentru un an fiscal, în scădere până la 53,8 grame per pasager-kilometru în anul fiscal 2023. Aceasta reprezintă o reducere cu 6% față de nivelurile pre-COVID[4]. Pentru a realiza acest lucru, compania aeriană a investit masiv în flota sa, prin înlocuirea aeronavelor mai vechi cu aeronave noi Airbus A321neo, care oferă beneficii semnificative de mediu în ceea ce privește reducerea zgomotului și economisirea combustibilului, putând zbura în prezent cu un amestec SAF de până la 50%. Ponderea noii aeronave din familia Airbus A320 cu tehnologie „neo” a depășit acum 50% din flota Wizz Air.

Citește și: P&G a derulat o nouă ediție a campaniei O Românie Mai Curată Începe de Acasă, în parteneriat cu Carrefour România

Wizz Air a întocmit, de asemenea, o strategie dedicată combustibilului sustenabil pentru aviație (SAF), care include asigurarea unor acorduri de furnizare pe viitor și a încheiat deja parteneriate cu Mabanaft, Neste, OMV și Cepsa. În aprilie 2023, Wizz Air a anunțat prima sa investiție într-o companie de biocombustibili, Firefly Green Fuels, pentru a sprijini în continuare dezvoltarea de SAF în Marea Britanie. În mai 2023, compania aeriană, ca parte a Indigo Partners, a investit în Clean Joule, start-up dedicat dezvoltării de SAF din SUA.

Yvonne Moynihan, Corporate & ESG Officer în cadrul Wizz Air, a spus: „Suntem onorați să primim această recunoaștere pentru al treilea an consecutiv din partea World Finance, pentru angajamentul nostru neclintit față de practicile sustenabile din industria aviației. La Wizz Air, suntem dedicați întru totul prioritizării reducerii intensității emisiilor de carbon și adoptării unor practici unice în industrie. Am îmbrățișat inițiative strategice, inclusiv investiții în cele mai recente aeronave, tehnologii inovatoare pentru combustibil alternativ și explorarea potențialului aeronavelor cu emisii zero, alimentate cu hidrogen. Acest premiu este o dovadă a muncii asidue și a dăruirii echipei WIZZ, care rămâne angajată față de modul în care Grupul gestionează problematica mediului înconjurător, asigurându-ne că rămânem lideri ai industriei în materie sustenabilitate și conducând drumul în sectorul aviației low-cost.”

Citește și: Suprafața agricolă ecologică din UE a fost de 15,9 milioane de hectare. România și-a dublat suprafața cultivată ecologic (Eurostat) 

Monika Wojcik, Head of Special Projects în cadrul World Finance, a spus: „Finance Magazine recunoaște companiile care se angajează activ să facă schimbări semnificative în domeniile mediului înconjurător, societății și guvernanței corporative. Angajamentul pentru sustenabilitate devine din ce în ce mai important, luând în vedere starea planetei. Am fost deosebit de impresionați de realizarea Wizz Air de a deveni o companie aeriană lider pe piață, cu acreditări remarcabile în ceea ce privește sustenabilitatea, prin investiții continue în cea mai recentă tehnologie și îmbunătățirea continuă a companiei aeriene pentru a reduce amprenta de carbon per fiecare pasager ce călătorește cu aeronavele companiei aeriene, operând una dintre cele mai noi flote din lume, cu cea mai scăzută intensitate de CO2 din Europa, investiția în cercetarea și dezvoltarea realizate de Firefly Green Fuels adăugându-se la acreditările din domeniul ESG.”

Share this article
Prev Post

ROENEF – Pentru a ne atinge obiectivele climatice, rata de renovare energetică din România ar trebui să se tripleze

Next Post

AmCham Sustainability Competition caută soluții sustenabile pentru provocările de mediu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next