Companii responsabile față de mediu și oameni

WASH@Schools – Building a Better Life. 7 școli prahovene vor beneficia de soluții eficiente a consumului de apă, grupuri sanitare renovate și de infrastructură de colectare separată a deșeurilor

Peste 800 de elevi din 7 școli prahovene din comunitățile rurale Colceag, Inotești, Gherghița, Provița de Sus, Valea Plopului, Cărbunești și Cioceni vor avea acces la grupuri sanitare renovate și vor învăța să practice o igienă adecvată și să colecteze separat deșeurile prin proiectul WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest.

De asemenea, școlile vor fi sprijinite pentru a deveni mai eficiente în ceea ce privește consumul de apă, prin montarea a 7 tancuri de stocare a apei pluviale cu o capacitate de 1.500 de litri, beneficiind în același timp 40 de seturi de pubele pentru colectarea deșeurilor pe 2 fracții (hârtie și pet/plastic + metal).  

„WASH@Schools – Building a Better Life este mai mult decât un proiect de educație pentru igienă și mediu. Scopul nostru este să sedimentăm comportamente responsabile și deprinderi sănătoase în interiorul comunității, de la cei mai mici, la cei mai mari. De aceea, pe lângă componenta educativă și de conștientizare, pe lângă noțiunile teoretice, sprijim comunitățile incluse în proiect cu instrumentele practice și cu infrastructura necesară pentru a crea un viitor mai bun și mai curat nu doar pentru beneficiarii proiectului, ci pentru noi toți” spune Anda Sebeși, director de comunicare CSR Nest.

WASH@Schools – Building a Better Life, finanțat de Fundația Coca-Cola în cadrul New World Program și implementat de Asociația CSR Nest, se înscrie în demersurile de sustenabilitate ale Sistemului Coca-Cola în România, reunite în cadrul platformei După Noi.

Despre Global Water Challenge

Global Water Challenge (GWC), în parteneriat cu Fundația Coca-Cola, gestionează New World Program, o platformă gândită să încurajeze societatea civilă să genereze soluții inovative, incluzive și sustenabile în sprijinul implementării Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă (ODD) stabilite de Națiunile Unite. Înființat în anul 2014, portofoliul de programe al GWC implementate alături de parteneri contribuie la mai multe Obiective de Dezvoltare Durabilă: ODD 5 – Egalitatea de gen; ODD 6 – Apă curată și igienă; ODD 12 – Consum și producție responsabile; ODD 13 – Acțiune climatică; ODD 14 – Viața din ape; ODD 17 – Parteneriate pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Implicarea Global Water Challenge a avut un impact semnificativ reflectat în:

  • Crearea unor comunități mai reziliente prin implementarea a 100 de proiecte în 26 de țări din regiuni defavorizate ale globului;
  • Atingerea unui număr de 800.000 de beneficiari direcți ai programelor cu componentele WASH și deșeuri, și a unui număr de 8,3 milioane de beneficiari ai campaniilor de conștientizare pe aceste teme;
  • Prin intermediul unor proiecte locale relevante, femeile au beneficiat de programe de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și și-au înființat propriile afaceri, tinerii au devenit agenți ai schimbării, iar comunitățile au ajuns să gestioneze și să adreseze mai bine nevoile în materie de apă și igienă;
  • Atingerea unui impact foarte mare în comunități, prin intermediul unei rețele de peste 65 de parteneri locali și parteneri internaționali din mai multe sectoare de activitate.

Pentru mai multe detalii despre Global Water Challenge, accesați https://globalwaterchallenge.org/newworld/.

Despre Fundatia Coca-Cola

Fundația Coca-Cola reprezintă ramura filantropică globală a Companiei Coca-Cola. Încă de la începuturile sale în 1984, Fundația a acordat peste 1 miliard de dolari în granturi și subvenții pentru sprijinirea inițiativelor dedicate construirii și dezvoltării de comunități sustenabile în întreaga lume. Pentru mai multe informații despre Fundația Coca-Cola, accesați www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation.

Despre Asociația CSR Nest

CSR Nest este o organizație neguvernamentală înfiinţată în anul 2010, cu scopul de a promova responsabilitatea socială în rândul societăţii civile şi al companiilor. Din 2016, organizația și-a stabilit ca direcție strategică protejarea mediului, prin promovarea unui comportament responsabil față de mediu, printr-o serie de programe educaționale la nivel național adresate cetățenilor precum și prin implicarea acestora în acțiuni de ecologizare. În ultimii 5 ani, asociația a implementat proiecte de sustenabilitate care se subsumează conceptului de ESG pentru peste 25 de companii multinaționale și românești și a lucrat cu peste 20 de autorități locale din toate regiunile țării pentru proiecte de dezvoltare comunitară durabilă. În plus, contribuie la îmbunătățirea impactului pe care îl au ONG-urile în societatea din România, prin implementarea de proiecte de dezvoltare organizațională. Pentru mai multe detalii despre Asociația CSR Nest, accesați www.csrnest.ro.

Share this article
Prev Post

Ar putea fi interzise țigările cu filtru pentru a descuraja fumatul și reduce poluarea? Philip Morris: o idee „prostească”

Next Post

Academia de Sustenabilitate. Social Innovation Solutions a lansat o platformă de educație în ESG și de networking pentru IMM-uri și antreprenori la început de drum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next