Companii responsabile față de mediu și oameni

Ziua Dunării. Apele Române a lansat filmul documentar Spune-mi despre Dunăre

Administraţia Naţională Apele Române (ANAR) a lansat miercuri, în contextul Zilei Internaționale a Dunării, filmul documentar „Spune-mi despre Dunăre”. Documentarul prezintă Dunărea din perspectiva beneficiilor și a potențialului său unic (hrană, cale de transport, habitat sau hidroenergie), iar orașele de la Dunăre sunt prezentate printr-o împletire de obiceiuri, istorii și obiective turistice.

Manifestările dedicate acestei zile se desfăşoară, sub sloganul „Descoperă Dunărea!”, în toate cele 14 state dunărene, pentru a promova necesitatea protejării fluviului european în faţa fenomenelor extreme (secetă, inundaţii) și a poluării accidentale.

ANAR derulează în prezent o serie de proiecte în domeniul managementului integrat al resurselor de apă. „Danube Hazard m3c” (”Luptând împotriva poluării cu substanțe periculoase în bazinul Dunării) a identificat șapte zone-pilot din care două sunt în România, respectiv în spațiul hidrografic Someș-Tisa: pe râul Vișeu și Someșul Mic. Unul dintre rezultatele proiectului constă în elaborarea unui ghid tehnic privind managementul poluării cu substanțe periculoase care va conține o serie de recomandări și politici, precum și o serie de măsuri pentru prevenirea și reducerea poluării cu substanțe periculoase ale apelor Dunării.

Un alt proiect aflat în implementare, cu sprijinul Băncii Mondiale, este Rofloods. Proiectul implementarea ciclului 2 al Directivei de Inundații CE/60/2007 și realizarea Planurilor de Management al Riscului la Inundații care include și analiza sectorul românesc al fluviului Dunărea. Aceste documente strategice vor fi finalizate în primăvara anului viitor.

Share this article
Prev Post

Kaufland și Lidl vor derula acțiuni de ecologizare pe malurile Dunării în programul River Cleanup Collective @Dunăre

Next Post

36 de țări înregistrează în 2020 o creștere semnificativă a numărului de arbori, comparativ cu anul 2000. România are un câștig net de peste 118.000 ha de vegetație forestieră

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next