Companii responsabile față de mediu și oameni

19 organizații din România au absolvit programul Transformator pentru a integra principiile sustenabilității în operațiunile lor

  • Cele 19 organizații au afaceri cumulate de peste 34 mil. euro
  • 5 dintre cele 19 vor beneficia de ore de consultanță internațională în sustenabilitate

Miercuri, 26 iunie, a avut loc ceremonia de încheiere a celei de a 4-a ediții a programului Transformator, care oferă IMM-urilor și ONG-urilor o serie de traininguri intensive pentru adoptarea unui model de business mai sustenabil.

În cadrul evenimentului au fost celebrate atât parcursul celor 19 organizații participante, cât și cele 5 organizații care vor continua dezvoltarea sustenabilă alături de consultanți internaționali.

Conceput de Social Innovation Solutions, organizație activă în sustenabilitate, impact social și inovație și premiată la nivel european pentru proiectele care promovează spiritul antreprenorial, Transformator este un program intensiv de 3 luni care oferă acces la o varietate de instrumente de analiză, resurse educaționale și workshopuri. Acestea ajută antreprenorii nu doar să depășească provocările impuse de domeniul sustenabilității, ci și să valorifice oportunitățile emergente, să inoveze și să crească impactul pozitiv asupra comunităților și mediului.

Cele 19 organizații au parcurs curricula dezvoltată pentru a face tranziția la un model de business sustenabil. Participanții provin din domenii diverse, de la producție și retail, până la construcții și educație. Cifra de afaceri cumulată a IMM-urilor din program depășește 34 milioane de euro, iar ONG-urile participante activează în domenii precum sănătate, educație civică, asistență socială, organizare și training.

„TRANSFORMATOR oferă IMM-urilor și ONG-urilor instrumentele și suportul necesar pentru a adopta și integra principiile sustenabilității în operațiunile lor. Cea de a patra ediție a reunit o nouă serie de business-uri și ONG-uri preocupate să integreze principii de sustenabilitate în operațiunile lor, iar noi ne bucurăm să observăm dorința crescută a acestora de a aprofunda cunoștințele, dar și agilitatea cu care pot implementa schimbări cu ajutorul programului (…)”, a declarat Corina Gavriliță, Program Manager Transformator.

„Suntem încântați să susținem Transformator, programul care le oferă IMM-urilor și ONG-urilor din România resursele necesare pentru a adopta modele de business sustenabile. Viitorul aparține afacerilor care reușesc să găsească un echilibru între activitatea economică profitabilă, grija față de planetă și față de oameni. Iar rolul nostru ca bancă este să facilităm din ce în ce mai multe fluxuri de finanțare care să sprijine îndeplinirea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă, asumate prin Acordul de la Paris” a declarat Roxana Barbato, Director ESG & Sustenabilitate Raiffeisen Bank România.

Cele 19 organizații participante sunt: Casa cu RameAsociația CIVICAAutism VoiceAsociația Consultanților în OrganizarePanimonCONCORDIA AcademiaPrăjitură din NaturăI WOOD BECadouri EcoReviconTucano Coffee (locația AFI Cotroceni)Terra Clean ServiceDoyoumind?Asociația Inceptus România (AIR)Silk NuitAsociația AnaidAsociația Femeilor ProfesionisteDecorioFundația Comunitară Mureș.

Revicon, Decorio, Asociația CIVICA, Concordia Academia și Prajitura din Natură sunt cele 5 organizații care vor beneficia de ore de consultanță internațională în sustenabilitate, premiu oferit în urma parcursului acestora în program. Criteriile în urma cărora au fost alese includ: motivația de a deveni mai sustenabile, gradul de adoptare a practicilor sustenabile curente, posibilitatea de extindere a produselor sau serviciilor, prezența în cadrul programului și modelul de business inovator.

Programul continuă și în toamnă, cu o nouă ediție la care sunt așteptate IMM-urile și ONG-urile care doresc să ducă sustenabilitatea la un alt nivel. Structura programului include participarea la o serie de cursuri despre cele mai importante componente ale unui business sustenabil, consultanță și întocmirea unui audit de sustenabilitate, mentorat din partea a peste 50 de experți și lideri de business selectați pentru specificul organizației.

De asemenea, programul oferă acces la networking, la două zile de bootcamp și sesiuni de lucru pe baza unor instrumente de analiză. Participanții au acces la sesiuni individuale cu un Personal Advisory Board (PAB) format din experți independenți, antreprenori de succes și investitori experimentați. Lista integrală a experților care s-au alăturat programului este disponibilă aici.

Participarea este gratuită, iar aplicațiile sunt deschise până la data de 1 septembrie, aici.

Transformator face parte din platforma Sustainable Futures, alături de Academia de Sustenabilitate, și a fost lansat în trei țări din Europa Centrală și de Est: Bulgaria, Serbia și Croația în 2024. Curricula programului este tradusă în limbile locale și adaptată la nevoile organizațiilor din fiecare țară, urmărind să susțină tranziția acestora către un model de business mai sustenabil.

Programul are ca partener fondator Fundația Coca-Cola, cu Raiffeisen Bank partener principal, și este susținut de partenerii organizaționali: EFdeN, Energy Policy Group, Romanian Business Leaders, Ambasada Sustenabilității, Confederația Patronală Concordia, Carbon Expert, Coaliția pentru Economie Circulară, World Wildlife Fund Romania, Hacking Work, Viitor Plus, Uniunea Camerelor de Comerț Bilaterale din România, Impact Hub Bucharest, Fundația Leaders, Techcelerator, Romanian Tech Startups Association (ROTSA Romania), Consiliul Patronatelor ESG din România Future Energy Leaders Romania, Asociația Română pentru Dezvoltare Locală Durabilă, Confederația Patronală pentru Antreprenoriat Feminin, Foreign Investors Council, Rubik Hub, Ashoka România.

Despre Social Innovation Solutions

Misiunea Social Innovation Solutions (SIS) este de a susține indivizi și organizații să înțeleagă transformările viitorului și să dezvolte soluții sustenabile de tehnologie, politici publice și antreprenoriale. 

SIS organizează mai multe programe de educație de sustenabilitate în România și în 3 țări din Europa Centrală și de Est, lucrând cu peste 15.000 de IMM-uri și ONG-uri în programe precum Academia de SustenabilitateTransformator și Sustainability Hub. De asemenea, SIS dezvoltă mai multe platforme de conversații despre sustenabilitate și trenduri de viitor ca ESG Journey sau Climate Change Summit și oferă consultanță și programe de educație în foresight, inovație și sustenabilitate, precum ESG Lab.

Share this article
Prev Post

Pepiniera Comunității: Pădurea Copiilor a organizat o vizită de studiu pentru elevi din liceele Elie Radu și Toma Socolescu în Pepinierele Simileasca și Beizadele

Next Post

Utilizarea îngrășămintelor în agricultura UE a scăzut cu 10% în 2022. România, printre țările care au folosit cel mai mult îngrășăminte pe bază de fosfor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Read next