Mars s-a angajat să înjumătățească emisiile în întregul său lanț valoric până în 2030 și va accelera cheltuielile pentru sustenabilitate în vederea atingerii acestui obiectiv, în valoare de 1 miliard de dolari în următorii 3 ani.
Gigantul bunurilor de larg consum a făcut acest anunț într-un nou document, citat de publicația edie, care prezintă o foaie de parcurs pentru atingerea zero net până în 2050 – obiectiv climatic pe termen lung stabilit de Mars în 2021.
Compania și-a fixat acum un obiectiv intermediar pentru 2030 – reducerea la jumătate a emisiilor în toate domeniile de activitate față de un nivel de referință din 2015 – în acord cu inițiativa Science-Based Targets (SBTi).
Conform documentului, Mars și-a propus să crească investițiile în soluții cu emisii reduse de dioxid de carbon pe termen scurt pentru a-și îndeplini acest nou obiectiv pentru 2030. Mars va investi astfel cel puțin 1 miliard de dolari în decarbonizare în următorii trei ani, declarând că „va continua să aloce resurse financiare în funcție de necesități” în cadrul lanțurilor sale valorice.
„Nu putem aștepta ca economia să crească; trebuie să mergem înainte cu investiții care să ne protejeze afacerea astăzi și în viitor.” a declarat Poul Weihrauch, directorul general al Mars. „Așa cum am mai spus, profitul și scopul nu sunt dușmani. Investițiile în climă nu reprezintă un compromis între planetă și productivitate, sau între mediu și ocuparea forței de muncă. Consumatorii și asociații noștri le doresc în mod clar pe amândouă – și noi la fel. Investiția în reducerea emisiilor este o politică de afaceri sănătoasă, este realizabilă, accesibilă și absolut necesară.”
Priorități de investiții
Trebuie remarcat faptul că, în 2017, Mars s-a angajat să aloce 1 miliard de dolari pentru sustenabilitate până în 2025, astfel încât noul angajament marchează o accelerare semnificativă.
În foaia de parcurs sunt detaliate mai multe domenii în care Mars își va accelera investițiile. Printre acestea se numără tranziția către energia regenerabilă nu doar în cadrul operațiunilor sale, ci și în cadrul lanțurilor de aprovizionare. De asemenea, se pune accentul pe utilizarea dimensiunii și influenței Mars pentru a accelera decarbonizarea mixului de energie electrică la nivel global.
Alte domenii cheie de interes includ optimizarea logisticii, investițiile în transportul cu emisii zero și colaborarea cu fermierii pentru a pune capăt defrișărilor și pentru a oferi instruire privind practicile cu emisii reduse de carbon și reziliente la schimbările climatice.
În unele cazuri, lanțurile de aprovizionare vor trebui reproiectate, iar ingredientele din produse vor trebui schimbate. Agricultura și utilizarea terenurilor au reprezentat anul trecut 65% din emisiile de carbon din lanțul valoric al Mars.
În plus, Mars a inclus în foaia de parcurs informații referitoare la îmbunătățirea guvernanței în domeniul climei. Obiectivul zero net va fi acum listat ca obiectiv al acționarilor.
În plus, compania s-a angajat să publice noi obiective climatice cu etape de referință pe cinci ani. Următorul va fi pentru 2035 și vor urma obiectivele pentru 2040 și 2045.
Foaia de parcurs punctează că, în prezent, decarbonizarea după 2030 pare mai greu de realizat, deoarece există „bariere semnificative” în calea extinderii soluțiilor necesare, inclusiv costurile tehnologice și necesitatea de a regândi politicile și reglementările.
„Anticipăm progrese și pași înapoi deopotrivă”, se arată în document.